Pogoji uporabe

Dobrodošli na spletnem mestu Slovenske fundacije za UNICEF. Z obiskom potrjujete, da se strinjate s pogoji uporabe spletnega mesta in jih v celoti sprejemate. 
Lastnik spletnega mesta Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, Ljubljana (v nadaljevanju UNICEF Slovenija), si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

Zaščitene znamke
Vse znamke na spletnem mestu so zaščitene, če lastnik spletnega mesta ne določi drugače. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe (logotipe izdelkov in korporativne logotipe) in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Omejitev odgovornosti

Vsa besedila, slike in ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta ter so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, lastnik, v primeru, da bi radi z njim sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja, ali bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik spletnega mesta ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.
Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena. Nobena vsebina s tega spletnega mesta ne sme biti uporabljena ali prikazana na kakršenkoli način brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta, razen novic s pripadajočim foto- in videomaterialom, ki so namenjene prav javnim objavam.  

Varstvo osebnih podatkov
S prijavo na prejemanje e-novic, oddano prijavo k mesečnemu darovanju, opravljeni enkratni donaciji ali nakupu v spletni trgovini, se strinjate, da UNICEF Slovenija zbira, obdeluje in hrani vaše posredovane osebne podatke skladno z zakonodajo in jih uporablja z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom v državah v razvoju ter informiranja o svojem delu, vi pa lahko v kateremkoli trenutku zahtevate, da vas UNICEF Slovenija preneha obveščati.
UNICEF Slovenija se zavezuje, da bo s podatki ravnalo skrbno in v skladu z zakonodajo ter jih ne bo posredoval nepooblaščenim osebam.


Pogoji nakupov v spletni trgovini
Prodajo UNICEF-ovih voščilnic in izdelkov izvaja Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: UNICEF Slovenija), vpisana v razvid ustanov pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pod zap. št.  0140-22/2011/5 z dne 14. 10. 2011,  matična številka 4036816000, ID za DDV SI34588728. Fundacija je zavezana za plačilo davka na dodano vrednost. Kupec potrjuje, da je ob nakupu seznanjen s pogoji nakupa na spletnem mestu www.unicef.si in se z njimi strinja. 

Naročila
Naročeno blago bomo odposlali praviloma v petih (5) delovnih dneh od prejema naročila. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila. UNICEF Slovenija lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi. V primeru naročil iz drugih držav Evropske unije, je možno plačilo nakupa samo s kreditnimi karticami.

Dostava in poštnina
Pošiljke bodo dostavljene preko Pošte Slovenije. Stroški poštnine in pakiranja za naročila znašajo 5 EUR z DDV.

Cene
Cene izdelkov in poštnine so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) veljajo na dan oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani.

Podatki o sklenjenih pogodbah
Podatki o sklenjenih pogodbah oziroma o opravljenih naročilih so shranjeni v sistemu UNICEF-ove spletne trgovine in v arhivu UNICEF-a Slovenija ter so po potrebi lahko posredovani uporabnikom.

Vračilo blaga in reklamacije
Kot kupec imate pravico do vračila blaga in reklamacije v osmih (8) dneh od prejema blaga. Vračilo blaga in reklamacijo naslovite pisno na naslov: UNICEF Slovenija, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15 dneh. Če bodo ti pogoji izpolnjeni, bomo kupcu vrnili kupnino, zmanjšano za stroške poštnine, najkasneje v osmih (8) delovnih dneh.

Varstvo osebnih podatkov
Z naročilom nakupa dovoljujete, da vzpostavimo, vodimo, vzdržujemo in upravljamo z vašimi osebnimi podatki. UNICEF Slovenija zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. 
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in UNICEF Slovenija. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

Pravila uporabe piškotkov
Piškotek (ang. cookie) je majhna besedilna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče naše spletno mesto. Vedno, ko se ta uporabnik vrne, ga spletno mesto prek podatka o naloženem piškotku prepozna.
Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu, kako uporabljate vsebino na našem spletnem mestu, pomagajo pa nam izboljšati uporabniško izkušnjo, ko obiščete naše spletno mesto. Osebnih podatkov obiskovalcev strani na ta način ne zbiramo. 
Spletno mesto www.unicef.si uporablja piškotke za analizo obiska spletnega mesta, za katero uporablja storitev Google Analytics, ki za svoje delovanje potrebuje piškotke. Ti piškotki shranjujejo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljate naše spletno mesto. Tako izvemo, kako uporabljate naše strani in pripomorejo k izboljšanju vaše uporabniške izkušnje.
Uporabljamo tudi storitve in povezave ponudnikov  tretjih oseb - družbenih omrežij Facebook, Twitter, Youtube in drugih. Te vsebine in povezave lahko vsebujejo njihove piškotke, za katere veljajo pravila, objavljena na spletnih mestih ponudnikov. 
Piškotke tega spletnega mesta lahko kadarkoli izbrišete v nastavitvah svojega brskalnika. 

Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
.ASPXAUTH Login uporabnika Do konca seje Unicef
__utma Anonimno spremljanje statistike obiska 48 ur Google Analytics
__utmb Anonimno spremljanje statistike obiska 0,5 ure Google Analytics
__utmc Anonimno spremljanje statistike obiska Do konca seje Google Analytics
__utmv Anonimno spremljanje statistike obiska Poteče takoj Google Analytics
__utmz Anonimno spremljanje statistike obiska 6 mesecev Google Analytics
ccucf_social Identifikacija uporabnika za uporabo socialnega medija 1 mesec Unicef
ccucf_analytics Identifikacija uporabnika za uporabo Google Analytics 1 mesec Unicef
S podatki o obisku spletnega mesta, zbranimi s pomočjo piškotkov, upravlja Slovenska fundacija za UNICEF.

Facebook

Z oddanimi podatki preko Facebook oglasnega formata se sodelujoči strinjajo, da lahko Slovenska fundacija za UNICEF njihove podatke zbira, hrani in obdeluje z namenom nadaljnjega informiranja o svojem delu v skladu Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1), Uradni list RS št. 94/2007.

 

SMS darovanje

Uporabniki mobilnih omrežij Telekom Slovenije, A1, Telemach, Izimobil, Debitel in T2 s poslano SMS donacijo darujete sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju. S poslanim SMS-om tudi soglašate, da lahko UNICEF vašo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje z namenom predstavitve zbiranja sredstev za pomoč otrokom ter informiranja o svojem delu.

Vsi mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.  

Splošni pogoji za uporabnike Telekoma Slovenija, A1, Telemacha, Izimobila in Debitela:

 

SMS obveščanje

Z donacijo UNICEF-u za pomoč otrokom soglašate, da lahko UNICEF podatke hrani in obdeluje z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom in informiranja o svojem delu tudi prek SMS sporočil. UNICEF se obvezuje, da vaših podatkov ne bo posredoval tretji osebi, darovalec pa se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja SMS sporočil. S poslanim SMS sporočilom UNICEF STOP na 4333 se odjavite od prejemanja SMS sporočil v okviru tekoče kampanje. V kolikor ne želite, da vas UNICEF Slovenija tudi v bodoče nagovori s pozivi za pomoč otrokom v državah v razvoju, se lahko odjavite tako, da pokličete na 01 583 80 87 ali pošljete e-pošto na starsiotroksveta@unicef.si in sporočite telefonsko številko, ki jo želite odjaviti od nadaljnjega obdelovanja z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom in informiranja o svojem delu.