Pogosta vprašanja o darilih z navdihom

Pogosta vprašanja o darilih z navdihom

Ali je moje darilo z navdihom resnično?
Da. UNICEF-ova darila z navdihom niso samo virtualna darila, temveč dejanska darila, ki otrokom po svetu spreminjajo, izboljšujejo in rešujejo življenja.
UNICEF s 3 miljardami odmerkov cepiv oskrbuje 55 % otrok po svetu. UNICEF je tudi eden največjih kupcev mrež proti komarjem na svetu.

Če izberem mrežo proti komarjem, ali bo moj denar res porabljen za izbrano darilo?
Vsako mrežo proti komarjem, ki jo kupite, tudi dostavimo. Ker pa se odzivamo na resnične potrebe otrok po svetu, lahko v nekaterih primerih izbrano darilo nadomestimo z drugim iz iste kategorije, če se izkaže, da ga otroci bolj potrebujejo.

Kako darilo doseže otroke v stiski?
Darila so na ciljne lokacije dostavljena z letalom ali ladjo. Način dostave je odvisen od lokacije, kriznih razmer in drugih okoliščin. UNICEF vlaga veliko energije in truda, da otrokom na odročnih predelih priskrbi osnovne življenjske potrebščine. Naj gre za osamljene skupnosti ali nujne razmere, vedno se trudimo prispeti na cilj. Če to pomeni, da moramo uporabiti avtomobile, helikopterje, motorna kolesa, kolesa, osle ali kanuje, bomo to tudi storili.

Kam bo moje darilo poslano?
Destinacijo vašega darila določimo glede na trenutne potrebe otrok po svetu. Naše strokovno osebje v več kot 150 državah in ozemljih nadzoruje razmere in potrebe otrok ter določa, kje in kdaj so določeni izdelki najbolj potrebni.

Kaj prejme moj obdarovanec?
Obdarovanec prejme elektronsko voščilnico z vašim osebnim sporočilom in razlago, kam je njegovo darilo odpotovalo.