Vabilo na UNICEF-ov seminar za vzgojitelje in učitelje

UNICEF Slovenija vse vzgojitelje in učitelje, ki so vključeni v UNICEF-ove aktivnosti, vabi na BREZPLAČNI seminar. Seminarji UNICEF-a Slovenija so neprecenljiv vir energije in novih izkušenj za vse, ki želite še naprej sodelovati v UNICEF-ovih aktivnostih. Na srečanjih imamo možnost pokukati v svet dogodkov ostalih vrtcev in šol, kjer žal ne moremo biti vedno prisotni.


SEMINAR ZA VZGOJITELJE IN ZA UČITELJE PRVE TRIADE bo v torek, 14. februarjaSEMINAR ZA UČITELJE starejših učencev in dijakov pa v četrtek, 16. februarja. Oba seminarja bosta potekala od 9h do 16h v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani, na Gotski ulici 18.

Na seminarju za vzgojitelje bo z nami gost gospod Max Zimani iz Zavoda za globalno učenje in razvoj projektov. Na seminarju za ostale učitelje pa bo gostja gospa Tina Puncer, izvajalka delavnic 'Moja denarnica'

Max Zimani, po rodu Zimbabvijec, živi in dela v Ljubljani. Je predstavnik Zavoda za globalno učenje in razvoj projektov. Ukvarja se s pripravo in izvajanjem delavnic o Afriki  za otroke v vrtcih in za prvošolčke. Na delavnicah poskuša razbiti stereotipe o Afriki in Afričanih. Otrokom neposredno predstavi kulturo Afrike. Na seminarju bomo spoznali njegove metode dela in izkušnje, ki jih ima iz vrtcev in šol po Sloveniji.

Tina Puncer, univerzitetna diplomirana ekonomistka, je strokovnjakinja za osebne finance in idejni vodja projekta Mojadenarnica.si. S svojimi praktičnimi metodami in izkušnjami si prizadeva povečati osveščenost in finančno pismenost mladine in odraslih. Praktično svetuje, kako vsakodnevno bolj smiselno ravnati s svojim denarjem in kako si urediti osebne finance. Ljudem pomaga zbrati potrebno moč, da se osvobodijo občutka pomanjkanja .

Statistika pravi, da 88% ljudi ne zna dobro ravnati s svojim denarjem. Zakaj se počutimo revne, čeprav imamo višji dohodek od večine prebivalcev sveta? Kdaj je revščina resnično pomanjkanje denarja, kdaj pa posledica napačnega ravnanja z denarjem? Te dileme bomo poskušali rešiti skupaj z našo gostjo.

 
PROGRAM SEMINARJA

9:00 Uvod: Maja Pipan: Predstavitev izvajalcev in udeležencev seminarja

9:15 O UNICEF-u

10:00 Gost-ja Max Zimani/ Tina Puncer

10:50 Odmor

11:00 Gost-ja Max Zimani/ Tina Puncer

12:00 Delavnica 1: Teja Hojan - Začarni krog revščine

13:30 Malica (brezplačno zagotovi UNICEF: slano pecivo, sadje)

14:00 Delavnica 2 (14.2.): Vzgojiteljice iz vrtca Dr. France Prešeren - Izmenjava izkušenj/

          Delavnica 2(16.2.): Nina Zver, učiteljica na OŠ Vrhovci - Izmenjava izkušenj;

          Petra Fidler, učiteljica na OŠ Mislinja - Izmenjava izkušenj


15:30 Evalvacija

16:00 Zaključek
 

Za prijavo in vse informacije o seminarjih pišite na maja.pipan@unicef.si.