Kako nastane punčka iz cunj?

Kako nastane punčka iz cunj?

Vas zanima, kako nastane punčka? Bi jo želeli tudi sami izdelati ter se tako pridružiti mreži UNICEF-ovih prostovoljcev, ki pomagajo reševati otroška življenja?

Kroj za izdelavo punčke iz cunj (pdf, 5,21 MB)

Navodila za izdelavo punčke iz cunj (pdf, 313 KB)

Za izdelavo UNICEF-ove punčke iz cunj potrebujete:
  • telo punčke: bombažna enobarvna tkanina (bela, roza, rjava za različne polti otrok po svetu), podloga, polnilo (vata, fino mleti filc)
  • lasje punčke: volna ali rafija
  • obleka punčke: barvasto blago, čipke, vezenine, trakovi
  • obraz punčke: pisana pisala ali barve za blago

Pri izdelavi punčk se izogibajte uporabi gumbov, sponk in dodatkov, ki jih lahko otroci pogoltnejo. Prepovedana je uporaba lepil in strupenih barv.

Punčke iz cunj imajo svoje osebne izkaznice

Punčka simbolizira otroka, zato je pomembno, da ji z osebno izkaznico zagotovimo identiteto. Prosimo vas, da izpolnite osebno izkaznico in jo skupaj s punčko pošljete ali prinesete na naš naslov: UNICEF Slovenija, Pavšičeva 1, Ljubljana.

Povezava med ustvarjalcem in posvojiteljem punčke

Posvojitelje vabimo, da dopisnico, ki je priložena punčki, uporabijo, da navežejo stik z izdelovalci punčk in jim sporočijo, kje je punčka našla novi dom. Nikoli ne vemo, morda se stkejo celo prava prijateljstva.

Več informacij

Za izvajanje projekta Punčka iz cunj v vrtcih in šolah vam je na voljo Neja Čopi. Pišete ji lahko po e-pošti na naslov neja.copi@unicef.si.

Za vsa dodatna pojasnila vam je na voljo Maja Mikuž. Pišete ji lahko po e-pošti na naslov maja.mikuz@unicef.si.