Prijatelj UNICEF-a

Prijatelj UNICEF-a

Postani glasnik otrokovih pravic, postani prijatelj UNICEF-a!

UNICEF skrbi za preživetje, zaščito in kakovosten razvoj otrok. Vendar pa tudi največji potrebujemo pomoč – tvojo pomoč! Pridruži se nam in nam pomagaj ustvarjati svet po meri otrok.

Ni potrebno, da si velik ali slaven, da pomagaš drugim. Pomaga lahko vsak. Zato je UNICEF ustvaril projekt Prijatelj UNICEF-a. Vse, kar potrebuješ, je občutek humanosti in malo kreativnosti. 

Kdo so prijatelji UNICEF-a?
Vsi otroci sveta imate enake pravice, vendar pa jih ne uživate vsi v enaki meri. Prijatelji UNICEF-a ste otroci in mladi, ki se zanimate za situacije otrok po svetu in o njih ozaveščate svoje vrstnike ter odrasle s snemanjem filmčkov, intervjujev, risb, iger in drugih različnih aktivnosti. Prijatelj UNICEF-a je vsak, ki v tekočem šolskem letu izvede vsaj eno aktivnost ozaveščanja. Kako postaneš prijatelj UNICEF-a?

Prva prijateljica UNICEF-a je postala Tara Mlekuž
29. 9. 2015 smo v Celju podelili plaketo. Prva prijateljica UNICEF-a je postala Tara Mlekuž, ki je tudi UNICEF-ova Junior ambasadorka. Naziv si je prislužila s svojim projektom ozaveščanja sošolcev o pravični trgovini pod mentorstvom učiteljice Bernarde Avsenik. 

---
Fairtrade
Pri dodatnem pouku smo prebrali besedila iz delovnega zvezka Touchstone 7, ki so se nanašala na pravično trgovino. Dobila sem idejo, da bi izdelala projekt za UNICEF, ki je predstavljen ob koncu vsake enote v delovnem zvezku. Na ta način sem želela predstaviti sošolcem kaj je pravična trgovina in kako pomaga ljudem, ki jih trgovske verige izkoriščajo.

Izdelala sem plakat, obiskala pravično trgovino Tri muhe v starem delu Ljubljane, se pogovorila s prodajalko, vzela različne letake in s pomočjo interneta zbrala še dodatne informacije. Doma sem izdelala plakat in ga predstavila na dodatnem pouku ter svojim sošolcem pri redni uri angleščine.
Tara Mlekuž, OŠ Bičevje, Ljubljana
---