kam_se_je_skirlo_nasilje_480.jpg

Kam se je skrilo nasilje?

V času ukrepov proti širjenju novega koronavirusa, kot sta zaprtje šol in vrtcev ter omejevanje gibanja, so otroci postavljeni v okoliščine s povečanim tveganjem doživljanja nasilja, zanemarjenja ter čustvenih in drugih stisk.

Učitelji_ce, vzgojitelji_ce in drugi strokovni delavci_ke vzgojno-izobraževalnih zavodov so tisti, ki imajo v času pouka na daljavo redne stike z otroki prek avdio-video pripomočkov. S projektom Kam se je skrilo nasilje? želimo zato opolnomočiti strokovne delavce v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Izobrazili jih bomo, kako prepoznati nasilje v družini v času omejevalnih ukrepov. Z njimi bomo delili smernice za prepoznavo nasilja in napotke, kako ravnati ob prepoznavi nasilja v času pandemije, ki jih bomo izdelali v sodelovanju s ključnimi akterji za zaščito otrok.

Hkrati bomo za ustrezno pomoč otrokom usposobili tudi prostovoljce v UNICEF-ovih varnih točkah, saj ima tudi lokalno okolje pomembno vlogo pri zaščiti otrok.

Termini seminarjev za strokovne delavce v vzgojno-izobraževalnih zavodih:

  • 22. 9. 2020
  • 9. 11. 2020
  • 30. 11. 2020
  • 12.1.2021
  • 14.1.2021

OGLEJ SI POSNETEK SEMINARJA >>

UNICEF-ov projekt Kam se je skrilo nasilje? je sofinanciran iz Programa ACF v Sloveniji, ki je podprt s strani finančnega mehanizma EGP.