Šolsko leto 2013/2014

UNICEF-ov Junior ambasador Jan Trebušak je ob mednarodnem dnevu otrok v medijih, ki ga praznujemo prvo nedeljo v marcu, obiskal uredništva treh slovenskih medijev in preverjal, v kolikšni meri v programske vsebine vključujejo otroke. Prizadeval si je, da bi bil glas otrok v medijih slišan vse dni v letu. Oglejte si Janov prispevek, ki je bil objavljen v petek, 28. 2. 2014, v otroški oddaji Infodrom na 1. programu TV Slovenija.

 
Ob Dnevu otrokovih pravic, 20. novembra 2013, so Junior ambasadorji UNICEF-a predali svoje sporočilo predsedniku RS Borutu Pahorju. Pozvali so ga, naj se pridruži njihovim akcijam in se zavzema za otrokove pravice. Več o samem dogodku in Sporočilo Junior ambasadorjev pa si lahko preberete tukaj

Ob valentinovem, 13. in 14. februarja 2014, sta Junior ambasadorki Katarina in Rebecca Agius Jager pripravili akcijo na OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani, v okviru katere sta ozaveščali svoje vrstnike o razvojni pomoči in zbirali sredstva za pomoč otrokom v ddržavah v razvoju. 

19. novembra 2013 sta Junior ambasadorki Katarina in Rebecca Agius Jager pripravili prireditev z naslovom Mednarodni dan otrokovih pravic (pdf, 531 KB), na kateri sta s pomočjo UNICEF-ovega ambasadorja Lada Leskovarja sošolce, vrstnike in druge učence opozorili na pomembnost otrokovih pravic.

30. septembra 2013 sta se družini UNICEF-ovih Junior ambasadorjev pridružili Tajda Uršič in Urška Krek. Obe sta sodelovali v natečaju Benke Pulko Otroci sveta in se uvrstili med 10 najboljših piscev.
Spis Tajde Uršič: Moja sreča, tvoja sreča (pdf, 220 KB)
Spis Urške Krek: Zimbabwe: Sirota čez noč (pdf, 232 KB)


Na fotografiji od leve proti desni: Benka Pulko, svetovna popotnica, Tajda Uršič, Junior ambasadorka UNICEF-a, Urška Krek, Junior ambasadorka UNICEF-a, Janja Vidmar, mladinska pisateljica, Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a