Podporniki

Za naše delo je izjemnega pomena tudi sodelovanje s podporniki. Ti so znane osebnosti, ki z UNICEF-om sodelujejo v okviru posameznih akcij in dogodkov, s čimer pomembno prispevajo k uresničevanju UNICEF-ovega poslanstva za otroke.

Nuša Derenda 
Glasbenica Nuša Derenda je UNICEF-ova podpornica od avgusta 2013, ko je skupaj z UNICEF-om Slovenija obiskala Zambijo. V tej afriški državi v razvoju je spoznala, kako UNICEF pomaga otrokom ter se prepričala, kako pomembna je humanitarna pomoč. V Zambiji se otroci soočajo predvsem s podhranjenostjo, nedostopnostjo šolanja in zdravstvene oskrbe. UNICEF jim s programi pomoči omogoča zdrav začetek življenja. Nuša Derenda je v zambijski prestolnici Lusaka obiskala center za podhranjene otroke, kjer UNICEF pomaga oslabljenim otrokom s programom terapevtskega hranjenja, matere pa ozavešča o prednostih dojenja in ustreznega hranjenja otrok. Postala je tudi obraz akcije zbiranja sredstev za pomoč podhranjenim otrokom v Zambiji in se pridružila UNICEF-ovim Staršem otrok sveta. 


Boštjan Gorenc - Pižama
Pižama je že več let promotor UNICEF-ovih Varnih točk. Vanje se otroci lahko zatečejo, če se znajdejo v stiski na mestnih ulicah in potrebujejo pomoč. Boštjan Gorenc - Pižama si skupaj z nami prizadeva ozaveščati otroke o obstoju Varnih točk ter jih spodbuja, da o svojih težavah spregovorijo in poiščejo pomoč. Boštjan Gorenc - Pižama je tudi mesečni darovalec, član družine UNICEF-ovih Staršev otrok sveta.  
Miha in Luka Žvižej
Rokometna reprezentanta brata Žvižej podpirata UNICEF-ov program mesečnega darovanja Starši otrok sveta. Z njima smo posneli televizijski spot, v katerem pozivata posameznike, da se pridružijo mesečnim darovalcem v družini Staršev otrok sveta. Na njuno pobudo je slovenska rokometna reprezentanca po uspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu 2013 del nagrade namenila UNICEF-u Slovenija za pomoč otrokom v državah v razvoju. 

Iva Krajnc in Aljoša Bagola 

Iva Krajnc in Aljoša Bagola sta ponosna člana družine UNICEF-ovih Staršev otrok sveta. Ti z rednimi mesečnimi prispevki zagotavljajo sredstva za hitro in učinkovito pomoč otrokom v državah v razvoju. Posvojila sta tudi UNICEF-ovo punčko iz cunj in s tem prispevala k cepljenju otrok v državah v razvoju proti smrtonosnim otroškim boleznim. 

Boštjan Nachbar

Košarkar Boštjan Boki Nachbar je UNICEF-ov podpornik od junija 2014, ko je v Sloveniji postal glavni obraz kampanje Glasovi otrok iz kriznih žarišč. Kampanja, ki jo skupaj izvajata EU in UNICEF, opozarja na položaj milijonov otrok z vsega sveta, ki so se zaradi naravnih nesreč, oboroženih spopadov ali njunega prepleta znašli v kriznih žariščih. Boštjan je v okviru kampanje julija 2014 obiskal Čad, ki se sooča z večletno prehransko krizo. Tam življenja otrok ogrožajo predvsem podhranjenost, revščina, pomanjkanje pitne vode in osnovne zdravstvene oskrbe. Boki je v Čadu na lastne oči spoznal izredno slabe življenjske razmere, se srečal z otroki in jim posodil svoj glas. Njihove zgodbe je postavil v ospredje in tako prispeval k temu, da so bolj vidne in slišane kot doslej, kar je ključnega pomena pri zagotavljanju dolgoročne pomoči prizadetim območjem.