Punčki iz cunj pri prvošolcih OŠ Olge Meglič na Ptuju

S projektom Punčka iz cunj, katerega cilj je cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim, je UNICEF Slovenija v 11 letih, odkar izvaja ta projekt, omogočil cepljenje že več kot 17.000 otrokom. V projekt, ki povezuje vse generacije – od otrok v vrtcih do upokojencev – se vključujejo tudi prvošolci z OŠ Olge Meglič na Ptuju.

O tem so šolski novinarji pripravili prispevek za občinski časopis Ptujčan.


Naša prostovoljka Helena Lutarič je poskrbela, da sta se prvošolcem pridružili dve Punčki iz cunj, Tara in Kaja. Otroci izbrano punčko za kratek čas odnesejo domov, se z njo igrajo in družijo, nato pa v njen dnevnik vpišejo svoje misli o druženju s punčko.

Punčke iz cunj z dnevniki se bodo javnosti predstavile v Knjigarni Konzorcij v Ljubljani. Razstavo bomo slovesno odprli v ponedeljek, 26. maja ob 17. uri, trajala pa bo dva tedna.

Punčke iz cunj lahko za 20 evrov posvojite prek spleta, do 28. maja 2014 pa tudi v petih enotah Mestne knjižnice Ljubljana, in sicer Knjižnici Otona Župančiča, Knjižnici Bežigrad, Knjižnici Šiška, Knjižnici Prežihov Voranc in Knjižnica Jožeta Mazovca. V Knjižnici Otona Župančiča bo 15. maja potekala tudi delavnica o revščini Potovanje na samotni otok za otroke med 8. in 11. letom.