Rašo Nesterović in Jaka Lakovič podelila priznanja trem novim Junior ambasadorkam UNICEF-a

Rašo Nesterović in Jaka Lakovič podelila priznanja trem novim Junior ambasadorkam UNICEF-a

Danes je v Mostecu v Ljubljani potekalo srečanje otrok iz osnovnih šol, ki so vse leto sodelovali z UNICEF-om Slovenija v okviru programa Izobraževanje za razvoj.

Z njim si UNICEF Slovenija prizadeva, da otroci postanejo odgovorni prebivalci sveta. Ob tej priložnosti je UNICEF Slovenija imenoval nove Junior ambasadorje. Otrokom sta priznanja podelila košarkarska legenda Rašo Nesterović in slovenski reprezentant Jaka Lakovič ter maskota EuroBasketa Lipko.


Jaka Lakovič, Lipko in Rašo Nesterović so podprli UNICEF-ove projekte v osnovnih šolah v Sloveniji. 

S programom Izobraževanja za razvoj UNICEF spodbuja izobraževanje otrok o njihovih pravicah in dolžnostih, o razvojnih temah in splošnih vrednotah kot so mir, globalna solidarnost, socialna pravičnost, strpnost in toleranca do drugačnosti, multikulturnost, enakost in socialna vključenost. Otroke in mladostnike spodbuja, da sodelujejo pri odločitvah, ki jih zadevajo in postanejo odgovorni prebivalci sveta. V UNICEF-ov program Izobraževanja za razvoj je v letošnjem letu vključenih 40 osnovnih šol, 46 vrtcev in 11 srednjih šol, dijaških domov in mladinskih organizacij po vsej Sloveniji. 


Jaka Lakovič deli podpise svojim oboževalcem.

V znamenju bližajočega zaključka šolskega leta je UNICEF Slovenija v ljubljanskem Mostecu priredil zabavno družabni program za šolarje. Otroci iz osnovnih šol v Sloveniji, ki skozi vse šolsko leto sodelujejo z UNICEF-om Slovenija v okviru programa Izobraževanje za razvoj, so se podali na potovanje okrog sveta. Spoznali so različne plese, se zabavali ob poslikavi majic ter iskali skrite zaklade. Šolarje sta obiskala Rašo Nesterovič, košarkarska legenda, in slovenski reprezentant Jaka Lakovič ter jim v imenu UNICEF-a podelila priznanja za celoletno sodelovanje. Srečanje je bilo tudi malce zvezdniško obarvano, saj so naziv Junior ambasador UNICEF-a prejele 3 učenke OŠ Bičevje – Tara Mlekuž, Zala Vezenšek in Rebeka Viki Ključevšek. Te so v preteklem letu izkazale ustvarjalnost in solidarnost do svojih vrstnikov v državah v razvoju. Izvedle so projekte, s katerimi so ozaveščale svoje vrstnike in javnost o otrokovih pravicah in zbirale sredstva za UNICEF-ove programe pomoči otrokom v državah v razvoju. V Sloveniji je tako skupaj že 9 Junior ambasadorjev UNICEF-a.


Otroci in košarkarske zvezde.

---

Fotografije v visoki resoluciji si lahko naložite na povezavi http://bit.ly/14uo4xz.