V Vid in Pero šovu presenetili mesečno darovalko Nihado Prnjavorac

V Vid in Pero šovu presenetili mesečno darovalko Nihado Prnjavorac

Sobotna oddaja Vid in Pero šov je bila znova v znamenju presenečenja.

UNICEF Slovenija bo v sodelovanju s POP TV po zgledu odborov v tujini enemu od rednih mesečnih darovalcev omogočil na lastne oči spoznati, kako UNICEF pomaga otrokom na terenu. Prav to je bila dolgoletna želja 28-letne Nihade Prnjavorac, mlade predstavnice UNICEF-ovih Staršev otrok sveta.

V času vojne v Bosni in Hercegovini je UNICEF Nihadi zagotavljal zvezke in šolske potrebščine, da je lahko obiskovala šolo, danes pa Nihada po svojih močeh pomaga otrokom po vsem svetu in sodeluje z nekaterimi drugimi nevladnimi organizacijami. 

 

 V Vid in Pero šovu je izvedela, da se bo njena dolgoletna želja obiskati Afriko in tamkajšnje programe pomoči, uresničila že v začetku avgusta. Nihada bo namreč članica posebne UNICEF-ove odprave v Zambijo. Člani delegacije bodo na lastne oči spoznali, kako pomemben je prav vsak prispevek Staršev otrok sveta. 

UNICEF v Zambiji pomaga predvsem podhranjenim otrokom, spodbuja šolanje otrok ter zagotavlja pomoč in ustrezna zdravila okuženim z aidsom. Posebno pozornost namenja tudi oskrbi nosečnic in novorojenčkov ter jim s svojimi programi omogoča zdrav začetek življenja. 
---

Fotografiji v visoki resoluciji si lahko naložite na povezavi. --> http://bit.ly/18ZBe6B (fotografija z oddaje: MIro Majcen)