Mednarodni dan otrok v medijih

Mednarodni dan otrok v medijih (International Children’s Day of Broadcasting), ki ga obeležujemo vsako leto prvo nedeljo v marcu, je nastal na pobudo UNICEF-a in mednarodnega odbora Akademije za televizijsko umetnost in znanost. Namen tega dne je spodbuditi medije, da program v čim večji meri prilagodijo otrokom oziroma jih kot soustvarjalce vsebin povabijo k sodelovanju.

Medije smo pozvali k sodelovanju, da skupaj naredimo korak naprej na poti, kjer otroci in mladostniki ne bodo več samo nemi opazovalci sveta okrog sebe, ampak kreativni soustvarjalci lepšega in boljšega sveta. 

Vsako leto se pobudi UNICEF-a ob tem dnevu odzove več tisoč televizijskih in radijskih medijev v številnih državah sveta. Obeležujejo ga na tako edinstvene in raznolike načine, kot so otroci sami. Otroci in mladostniki naj bi na ta dan spregovorili tudi o svojih pravicah, odrasli pa naj bi jim prisluhnili in se tudi iz tega kaj naučili.

UNICEF-ova Junior Ambasadorka Žana Drolc je danes sodelovala pri pripravi prispevka, ki si ga bomo v nedeljo ob 19. uri lahko ogledali v osrednji informativni oddaji 24 ur na POP TV. Spregovorila je o pravicah in dolžnostih otrok, se pogovarjala z vrstniki in oblikovala priporočila za otroke ter odrasle. Vabljeni k ogledu!