Shakira, Gerard Piqué in UNICEF se zahvaljujejo oboževalcem

New York, 22. februar 2013 – UNICEF-ova ambasadorka dobre volje Shakira in nogometni branilec pri Barceloni FC Gerard Piqué sta se danes zahvalila sto tisočem oboževalcev, ki so sodelovali v spletni zabavi ob prihodu njunega prvorojenca. S kupovanjem življenjsko pomembnih pripomočkov za ranljive otroke so podprli delo UNICEF-a po vsem svetu.

“Navdušena sva nad velikodušnostjo, ki so jo izkazali obiskovalci spletne strani s spletno zabavo,” je povedala Shakira, ki je januarja rodila njunega prvorojenca Milana. “Zahvaljujoč vam bo več kot 80 tisoč otrok zaščitenih pred otroško paralizo, v obdobjih največjih potreb bo razdeljenih skoraj 200 tisoč vrečk oralne rehidracijske soli, 3,8 ton zbrane terapevtske hrane bo rešilo mnogo otrok pred hudo akutno podhranjenostjo. To je le nekaj izdelkov, ki rešujejo življenja, in ste jih kupovali, da bi zaščitili dojenčke in otroke.”

Otroška paraliza je zelo nalezljiva bolezen, ki lahko pripelje do smrti, pogosto pa pri otrocih povzroči ohromljenost. Oralna rehidracijska sol je preprost, cenovno učinkovit način zdravljenja diareje, drugega najpogostejšega vzroka smrti otrok do petega leta.

Ko sta Shakira in Gerard pretekli mesec postala starša, sta z uporabo inovativnih socialnih orodij ta trenutek delila s svojimi oboževalci. Skupaj z UNICEF-om sta med 16. januarjem in 15. februarjem gostila spletno zabavo ob prihodu novorojenčka, t.i. Baby Shower. Ta edinstven dogodek je oboževalce popeljal v spletno dnevno sobo Shakire in Gerarda. Tam so obiskovalci našli podatke o številnih izzivih na področju preživetja otrok in imeli možnost kupiti Darila z navdihom. Ta pomagajo otrokom po vsem svetu do zdravega začetka življenja.

“Ta spletna zabava je bila res inovativna. Mogoča je bila le v digitalnem svetu, kjer oboževalci niso le sledili paru, ampak postali del njune dobrodelne pobude,” je povedala Sarah Crowe, predstavnica izvršnega direktorja UNICEF-a. “Res smo hvaležni za velikodušnost Shakire, Gerarda in njunih oboževalcev – v mislih in v darilih.”

Številni oboževalci, ki so obiskali spletno stran so kupili še več kot 1000 zaščitnih mrež proti komarjem, ki bodo zaščitile otroke pred malarijo. Vsakih 60 sekund otrok v Afriki umre zaradi malarije. Zaščitne mreže ustvarjajo zaščitno pregrado, ki otroke ponoči ščiti pred piki komarjev, prenašalci smrtonosne malarije. S tako zaščito se prenos virusa malarije lahko močno omeji.

Velikodušne donacije so omogočile tudi nakup več kot 150 prenosnih tehtnic za dojenčke in majhne otroke, ki ključno prispevajo k zgodnjemu odkrivanju podhranjenosti in bolezni. Eden najbolj učinkovitih načinov zgodnjega odkrivanja podhranjenosti in bolezni je prav redno spremljanje teže otrok, zgodnje odkrivanje pa prispeva k večjim možnostim preživetja.

UNICEF bo sedaj začel z razdeljevanjem teh resničnih, življenjsko pomembnih izdelkov otrokom in skupnostim v državah v razvoju.