Shakira in Gerard Piqué pozivata oboževalce, da prispevajo za otroke po svetu

Shakira in Gerard Piqué pozivata oboževalce, da prispevajo za otroke po svetu

Oboževalci UNICEF-ove ambasadorke dobre volje in Barceloninega zvezdnika lahko pomagajo otrokom po svetu s spletnim nakupom UNICEF-ovih Daril z navdihom. Svetovno znana pevka in UNICEF-ova ambasadorka dobre volje Shakira je skupaj s partnerjem, nogometašem FC Barcelona, Gerardom Piquéjem povabila vse oboževalce, da se pridružijo virtualni zabavi ob prihodu njunega prvorojenčka. S tem bodo pomagali otrokom po svetu, ki živijo v revščini in pomanjkanju.

»Z navdušenjem pričakujeva najinega prvega otroka. Upava, da lahko v njegovem imenu z darili in donacijami zberemo dovolj, da pokrijemo osnovne potrebe za otroke, ki živijo v pomanjkanju,« se glas njun poziv. »Hvala, da z nama delite te nepozabne trenutke sreče.«

Zvezdniški par se je odločil, da bo navdušenje ob pričakovanju prvorojenca s svetom delil prek družbenih omrežij. Uporabnike pozivata, da se udeležijo tako imenovane baby shower virtualne zabave. Na spletni strani se obiskovalci lahko seznanijo s prizadevanji za preživetje otrok po svetu ter s spletnim nakupom UNICEF-ovih Daril z navdihom omogočijo otrokom po svetu zdrav začetek življenja. UNICEF-ova Darila z navdihom so resnična darila, ki rešujejo življenja otrok in njihove življenjske razmere v najrevnejših predelih sveta.

Darila z navdihom so na voljo že od 3,10 evra. Ta znesek omogoča UNICEF-u nakup mreže proti komarjem, ki ščiti otroke in njihove družine pred malarijo, eno najpogostejših povzročiteljic smrti otrok. S 13,50 evrov lahko UNICEF priskrbi 17 odmerkov cepiva proti otroški paralizi, s 26,91 evrov pa visečo otroško tehtnico. Kar 150 vrečk posebnega arašidovega masla, s katerim zdravijo hudo podhranjene otroke, stane 53, 67 evrov. Podhranjenost še vedno grozi otrokom v številnih predelih sveta in je vzrok za polovico vseh smrti otrok.

»Vsi pari po svetu, ki pričakujejo otroka, mu želijo najbolje,« je dejala Shakira. »Žal nimajo vsi enakih možnosti. Skupaj lahko to spremenimo.«

Povezavo do Shakirine in Gerardove virtualne zabave si lahko ogledate na povezavi http://uni.cf/baby, posnela pa sta tudi video.

Vsak dan po svetu zaradi bolezni, ki jih lahko preprečimo, še vedno umre 19 tisoč otrok, mlajših od pet let. Umrljivost otrok se je z 12 milijonov v letu 1990 znižala na manj kot 6,9 milijona smrti v letu 2011. Seveda bo potrebno storiti še marsikaj in inovativni projekti, kot je poziv Shakire in Gerarda k nakupu UNICEF-ovih Daril z navdihom, pomagajo reševati otroška življenja.

Zabavi za novorojenčka se lahko pridružite na spletni strani.