UNICEF in H&M združila moči za otroke iz Podsaharske Afrike

Moda podpira UNICEF. To potrjuje tudi večletno sodelovanje med poznano švedsko blagovno znamko H&M in UNICEF-om, ki traja že od leta 2004. Uspešno zbiranje donacij za otroke bomo letos nadaljevali tudi v slovenskih trgovinah H&M. V tednu otroka, ki ga tradicionalno obeležujemo prvi teden v oktobru, bomo v vseh trgovinah H&M v Sloveniji pričeli s kampanjo zbiranja donacij za ogrožene otroke iz Podsaharske Afrike.

 

 

Od danes do konca oktobra bodo lahko vsi H&M-ovi kupci na svoj račun dodali 1 evro ali več ter tako donirali za izboljšanje kriznih razmer v Podsaharski Afriki. S pomočjo donacije bo UNICEF lahko dostavljal hrano in pitno vodo tja, kjer je najbolj potrebno. Zaradi izrednih vremenskih razmer se v tem delu sveta številne družine borijo za življenja svojih otrok, pomanjkanje hrane pa je več kot milijon tamkajšnih otrok potisnilo na rob preživetja.

H&M je v sodelovanju z UNICEF-om od leta 2004 podprl številne programe na področju preprečevanja dela otrok v Indiji, izobraževanja deklic in preprečevanja širjenja virusa HIV/aidsa v Kambodži ter program za izboljšanje otrokovih pravic v Uzbekistanu. S tem sodelovanjem smo pomembno prispevali k izboljšanju položaja otrok v različnih delih sveta.