Punčke iz cunj rešujejo otroška življenja

Že 16.500 otroških življenj je bilo rešenih s pomočjo dela, volje in solidarnosti slovenskih prostovoljcev, ki se že od leta 2003 priključujejo projektu UNICEF-ova Punčka iz cunj. 

Projekt osvešča, da je cepljenje otrok proti 6 otroškim nalezljivim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza, tetanus) nujno za preživetje. Tisto kar je nam v razvitem svetu dano, v državah v razvoju ni samoumevno, zato se sredstva zbrana na tem projektu namenjajo izključno za cepljenje otrok.

Prostovoljci, ki s svojim delom ustvarijo Punčko iz cunj, jo podarijo UNICEF-u. Za zanesek 20,00 €, kolikor stane cepljenje za enega otroka, da UNICEF Punčko iz cunj v posvojitev dobrim ljudem. Tako se gradi solidarnost, razumevanje o problematiki in tkejo medgeneracijske vezi. 

UNICEF-ovi prostovoljci so tako malčki v vrtcih, kot generacije v zlati dobi.

Otvoritev razstave je bilo na Otroškem oddelku MKT Konzorcij, kjer so razstavljene Punčke iz cunj malčkov in v prostorih poslovalnice Nove KBM na Stritarjevi ulici 2, kamor vas vabimo, da vstopite, posvojite Punčko iz cunj in rešite otroka.

UNICEF-ovo Punčko iz cunj pa lahko posvojite tudi preko spletne trgovine TUKAJ.

Fotogalerijo dogodka si lahko ogledate TUKAJ.