Medeja Lončar nova predsednica uprave Slovenske fundacije za UNICEF

Zaradi odhoda Dejana Turka, dosedanjega predsednika uprave Slovenske fundacije za UNICEF, na novo delovno mesto v tujini bo mesto predsednice uprave s 1. marcem 2014 prevzela Medeja Lončar.

Ob odhodu Dejana Turka se mu iskreno zahvaljujemo za čas, energijo in vso podporo naši organizaciji. Skupaj smo ustvarili številne zgodbe o uspehu za pomoč otrokom v državah v razvoju.

Mesto predsednice uprave Slovenske fundacije za UNICEF bo s 1. marcem 2014 prevzela Medeja Lončar, direktorica podjetja Siemens v Sloveniji, ki je članica uprave že od začetka delovanja Slovenske fundacije za UNICEF.

"Prevzem funkcije predsednice Slovenske fundacije za UNICEF je hkrati velika čast in velik izziv. Izziv je predvsem zaradi razmer, ko se zdi, da smo ljudje zaradi burnega dogajanja na svetovnem političnem in gospodarskem prizorišču pozabili, v kako slabih okoliščinah živijo otroci v državah v razvoju. Verjamem, da se odpravljanje globalnih stisk začne pri prihodnjih generacijah, v njihovi zgodnji dobi. Otroci, ki so najbolj ranljiv del naše družbe, bodo že čez dobro desetletje kot odrasli posamezniki krojili podobo sveta, zato mora biti v interesu vseh nas, da jim omogočimo odraščanje v normalnih razmerah. Kot predsednica Slovenske fundacije za UNICEF si bom prizadevala, da bomo delovali učinkovito, transparentno in skrbno ter ne glede na to, da smo eden manjših nacionalnih odborov UNICEF-a, razvijali globalno relevantne primere dobrih praks," je ob imenovanju povedala Medeja Lončar. 

Upravi sta se s 1. februarjem 2014 pridružila tudi dva nova člana, ki sta v svojem poklicnem življenju tesno povezana z otroki, in sicer Ivan Vidmar, primarij Kliničnega oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v UKC Ljubljana, in dr. Janko Muršak, profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. S svojim znanjem in izkušnjami bosta pomembno prispevala k uresničevanju UNICEF-ovega poslanstva za otroke doma in po svetu.