Sahel: vklopite alarm

Sahel: vklopite alarm

SAHEL: 1 milijonu otrok grozi smrt

Afriška pokrajina Sahel (Burkina Faso, Čad, Mali, Mavretanija, Niger, severni Kamerun, Nigerija, Senegal ) je v hudi stiski. Območje, ki sodi med najrevnejše in najbolj nerazvite predele sveta, se sooča s hudim pomanjkanjem dežja. Suša je uničila pridelke, živina je poginila. Prehranska kriza ogroža že 15 milijonov ljudi. Med njimi zaradi hude akutne podhranjenosti trpi ogromno otrok. Še več jih je v resni nevarnosti, da zaradi pomanjkanja hrane hudo zbolijo. Ogroženih je milijon otrok mlajših od 5 let. 

Vaša podpora jih bo rešila. Prosimo, darujte TUKAJ!

Martin Dawes, vodja komuniciranja za UNICEF v Zahodni in Centralni Afriki poroča o obupnem stanju v regiji in nas poziva k ukrepanju: “Suša koplje grob milijonu otrok. Brez vaše takojšnje pomoči in pomoči drugih podpornikov UNICEF-a bo tisoče otrok umrlo. Nimamo več veliko časa za ukrepanje preden se te tragične razmere ne spremenijo v človeško katastrofo. Lansko leto nam je skupaj z vami uspelo zaustaviti lakoto v Somaliji, v Sahelu pa lahko lakoto preprečimo, a moramo ukrepati hitro in odločno. Kar potrebujemo prav zdaj, ste vi  - vzemite si trenutek in rešite te otroke!”

Prosimo, darujte TUKAJ!

 

Fantku na fotografiji je ime Moustapha in ima le 2 leti in pol - daleč premajhen je, da je moral prehoditi 10km do centra za stabilizacijo zdravja. A Moustapha je le eden izmed milijona otrok mlajših od 5 let, ki v Sahelu trpijo zaradi akutne podhranjenosti ali pa so zaradi pomanjkanja hrane v življenjski nevarnosti. Moustapha je še pravočasno prejel pomoč v obliki posebne terapevtske hrane, s katero UNICEF oskrbuje prizadeto regijo. Kaj pa drugi otroci? Prosimo, prispevajte! Izpolnite položnico in darujte ali obiščite www.unicef.si.

HVALA za vso vašo pomoč v tej kritični situaciji.