Delimo srečo

Delimo srečo

“V prihajajočem letu želim rešiti še več otrok. Prosim, sodelujte in pomagajte! Podarite življenje.”

Spoštovani darovalci, prijatelji UNICEF-a,

odslej bo drugače, si rečemo, ko je pred nami novo leto. Ste tudi vi med tistimi, ki ob novem letu sklenemo izboljšati svojo in našo skupno prihodnost?

Kaj hočem spremeniti, sem se vprašal te dni. Hočem rešiti še več otroških življenj! Od leta 1990 do 2009 je UNICEF v državah v razvoju dosegel zmanjšanje umrljivosti otrok, mlajših od 5 let. Vsak dan tako umre 12.000 otrok manj kot v preteklosti. A še vedno preveč.

V novem letu zato želim in hočem, da skupaj povrnemo upanje tistim, ki so v nečloveških bitkah vsak dan izpostavljeni nepojmljivim krutostim. Najbolj nas potrebujejo prav otroci in njihove družine. Pokažimo solidarnost in sočutje ter skupaj z UNICEF-om spremenimo svet na bolje. Otroci so naše največje bogastvo.

V tem letu je UNICEF posredoval v 290 človekoljubnih akcijah v 98 državah. Še posebej smo bili osredotočeni na Haiti in Pakistan. V drugi polovici leta pa smo izdatno moč usmerili v države v Afriškem rogu, kjer se še vedno odvija človeška katastrofa. Lakota grozi s smrtjo, pomanjkanje vode ubija otroke vsako uro, begunci umirajo na poti do taborišč in bolezni ves čas škodujejo najmlajšim. Nihče si ne zasluži takšnega življenja.

Sreča prihaja v številnih oblikah. Srečen sem, kadar pomagam drugim. Zato vas prosim, da pomagate tudi vi in izpolnite priloženo položnico.

Mnogo iskrenosti, volje do sprememb in pozitivne akcije vam želim v novem letu. Hvala tudi v imenu otrok, ki nas potrebujejo,

Svoj prispevek lahko nakažete tudi neposredno na TRR: SI56 0208-5001-7741-956.

Za nakazila preko splošnega plačilnega naloga (do 31.12.2011) uporabite podatke:
sklic: SI12 8050007575926
namen plačila: Delimo srečo.


Za nakazilo preko novega UPN obrazca uporabite naslednje podatke:
Koda namena: CHAR
Namen: DELIMO SRECO
BIC banke prejemnika: LJBASI2X
Sklic: SI12 8050007575926

Lado Leskovar
Nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija