Predstavniki kraljeve družine opozarjajo na razsežnost krize v Afriškem rogu


Vojvoda William in vojvodinja Kate bosta 2. novembra obiskala UNICEF-ov odjemni center v Københavnu. Zaskrbljena nad vedno večjimi razsežnostmi humanitarne krize v državah Afriškega roga, želita opozoriti na resnost katastrofe.

V spremstvu danskega kraljevega para si bosta ogledala UNICEF-ov odjemni center življenjskih potrebščin in medicinskega materiala (prehranskih nadomestkov, rehidracijske soli, cepiv, paketov nujne pomoči, hrane ...).

Visoka gosta želita svet ponovno opomniti razviti svet na kritičnost razmer in stanja v državah Afriškega roga ter spodbuditi ljudi, da se s svojimi prispevki odzovejo na resnost položaja.

Katastrofalna suša, ki je prizadela države Afriškega roga je najhujša v zadnji 50-ih letih. Opustošila je zaloge hrane in prizadela več kot 13 milijonov ljudi, od katerih je polovica otrok, stanje pa še dodatno otežujejo konflikti na jugu Somalije. Trenutno 320.000 otrokom grozi smrt zaradi hude podhranjenosti, v kolikor ne bomo ukrepali takoj.

Lakota je bila julija letos že razglašena v Somaliji v naslednjih mesecih pa utegne biti razglašena tudi v sosednjih državah.

Prispevate lahko TUKAJ.

Svoj prispevek lahko nakažete tudi neposredno preko plačilnega naloga na TRR: SI56 0208-5001-7741-956, sklic: 41004, namen plačila: Pomoč otrokom – Afriški rog.


Več informacij:
Mateja Kozole, Svetovalka izvršne direktorice za odnose z javnostmi UNICEF Slovenija
mateja.kozole@unicef.si