Serena Williams, teniška šampionka je postala nova UNICEF-ova ambasadorka dobre volje

New York, 20. september 2011 – UNICEF je danes sporočil, da je teniška šampionka Serena Williams postala nova UNICEF-ova ambasadorka dobre volje.


Williamsova je ena najuspešnejših poklicnih teniških igralk vseh časov, ki že desetletja prevladuje v igri. Medtem ko je najbolj prepoznana po svoji moči in preciznosti v igri, so njena velikodušna človekoljubna prizadevanja izven igrišč prav tako zelo aktivna.

Izvršni direktor UNICEF-a Antony Lake je Williamsovi danes izrekel dobrodošlico v UNICEF-ovo družino. "Serena Williams ni le svetovna teniška prvakinja, ona je prvakinja za otroke – je strastna zagovornica, da bi se vsakemu otroku nudilo kakovostno izobraževanje," je dejal Lake. "Zelo smo veseli, da se nam je Serena pridružila kot nova UNICEF-ova ambasadorka dobre volje, veselimo se sodelovanja za dosego zmag za otroke."

Williamsova je prvič sodelovala z UNICEF-om leta 2006, ko je odpotovala v Ghano, kjer je potekala največja zdravstvena kampanja v državi. Med svojim obiskom se je pridružila ekipi prostovoljnih zdravstvenih delavcev, ki so cepili otroke proti smrtonosnim otroškim boleznim, razdeljevali brezplačne mrež proti komarjem za preprečevanje malarije in se pridružili lokalnim oblastem v ozaveščanju, kako uporabljati mreže, ki rešujejo življenja..

V svoji novi vlogi, kot ambasadorka UNICEF-a, bo Williamsova s svojo priljubljenostjo in osebno predanostjo za vprašanja otrok, podprla UNICEF-ovo poslanstvo za zagotovitev kakovostnega izobraževanja najbolj ranljivim otrokom preko programov Šole za Afriko in Šole za Azijo. "Menim, da si vsi otroci zaslužijo možnost, da naredijo nekaj iz svojega življenja," je dejala Williamsova. "Zavezala sem se, da bom pomagala UNICEF-u v prizadevanjih za zagotavljanje kakovostnega izobraževanja za otroke, kar jim lahko omogoči zgraditi svetlejšo prihodnost za sebe, za svoje družine in lokalne skupnosti."

Na novo imenovana ambasadorka je ena najbolj dominantnih oseb v tenisu. Da danes je Williamsova osvojila skupno 13 Grand slamov in je bila dobitnica zlate medalje na olimpijskih igrah leta 2000 in 2008.

Williamsova se je pridružila številnim slavnim ambasadorjem UNICEF-a, kot so Danny Kaye, Audrey Hepburn, Harry Belafonte, Mia Farrow, David Beckham, Orlando Bloom, Yuna Kim in Shakira.


O Šolah za Afriko

Šole za Afriko je skupna pobuda UNICEF-a, Nelson Mandela Fundacije n in Peter Kramer Stiftung, ki je bila ustanovljena leta 2004 za zagotavljanje kakovostnega osnovnega  izobraževanja za milijone otrok v 11 državah v Afriki. Po uspehu Šol za Afriko, je UNICEF prenesel model tudi v Azijo. Namen obeh pobud je zagotoviti dostop do kakovostnega osnovnega izobraževanja za milijone otrok, s posebnim poudarkom na najbolj marginaliziranih otrocih - deklet, sirot, otrok iz prikrajšanih etničnih skupin in otrok, ki živijo v oddaljenih območjih in v skrajni revščini.

Photo © UNICEF/NYHQ2006-0799/Hickling
Za več informacij:

Marissa Buckanoff, UNICEF New York, Tel: +1 212 326-7513, mbuckanoff@unicef.org

Kate Donovan, UNICEF New York, Tel: +1 212 326-7452, kdonovan@unicef.org