Srečanje državne sekretarke Benčina z direktorico Oddelka za zbiranje sredstev in partnerstva z UNICEFa

Ljubljana, 4. april 2011 – Državna sekretarka Dragoljuba Benčina se je danes srečala z go. Leilo Pakkala, direktorico Oddelka za zbiranje sredstev in partnerstva (Private Fundraising and Partnership Division - PFP) z  Evropskega Urada UNICEF iz Ženeve.


V pogovoru je bila izpostavljena vloga Slovenije kot članice in predsedujoče Izvršnemu odboru UNICEF.  Slovenija tudi sicer posveča posebno pozornost otrokom, ki so ena prioritet slovenske zunanje politike tako na področju človekovih pravic kot mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Poudarjena je bil tradicionalna naklonjenost Slovencev pomoči ljudem v stiskah. Prav tako je direktorica Pakkala opozorila na pomen zbiranja sredstev iz zasebnih virov za UNICEF tako na globalni kot na nacionalnih ravneh. Obvestila je o načrtovani tranziciji slovenskega nacionalnega odbora UNICEF iz društva v fundacijo, ki naj bi bila realizirana do junija letos.

Sogovornici sta omenili pomen in aktivnosti slovenskega nacionalnega odbor UNICEF v preteklih letih in izpostavili potrebo po obnovitvi zaupanja v humanitarno poslanstvo te institucije.

VIR: /www.mzz.gov.si/