UNICEF-ova izjava ob izgubi sodelavk v bombardiranju v Kabulu

Manj kot leto dni je minilo od takrat, ko se je UNICEF s spominsko slovesnostjo poklonil kolegom, ki so izgubili življenja v prizadevanjih za boljšo prihodnost vseh otrok. Z veliko žalostjo dodajamo še dve imeni na ta seznam junakov. 

Gospa Basra Hassan, strokovnjakinja za prehrano, in dr. Nasreen Khan, strokovnjakinja za zdravje, sta umrli v tragičnem napadu na restavracijo v Kabulu minuli petek, 17. januarja 2014, zvečer. Globino našega šoka in žalosti ob tej novici  ter ogorčenja nad tem nesmiselnim nasiljem je težko izraziti. 

Kolegici sta bili del UNICEF-ove ekipe v Afganistanu in večje skupnosti mednarodnega osebja - nekateri so prav tako izgubili življenja v petek v Kabulu -, ki si prizadeva izboljšati življenja drugih in zgraditi boljši, varnejši svet za vse. Izguba naših kolegic zato ni le osebna, temveč se nanaša na humanitarno delovanje. Spoštujemo njuno požrtvovalnost in globoko obžalujemo izgubo. 

Družini pokojnih kolegic sta nas zaprosili, da spoštujemo njihovo zasebnost v tem težkem času. UNICEF je združen v sožalju družinam in ljubljenim osebam naših sodelavk, in v naši odločenosti, da nadaljujemo delo, zaradi katerega sta naši kolegici dali življenje.