1258 gledalcev Vid in Pero šova za UNICEF se želi pridružiti Staršem otrok sveta

1258 gledalcev Vid in Pero šova za UNICEF se želi pridružiti Staršem otrok sveta

V soboto zvečer so gledalci posebne oddaje Vid in Pero šov za UNICEF ponovno dokazali, da ima naša dežela res veliko srce in združili moči za otroke sveta. Voditeljski par Vid Valič in Peter Poles ter številni znani Slovenci so v 120-ih minutah smeha in solz spodbudili 1258 gledalcev, da so se odločili postati del UNICEF-ove družine Staršev otrok sveta. 

UNICEF-ovi Starši otrok sveta so mesečni darovalci, ki redno vsak mesec prispevajo poljuben znesek  za pomoč otrokom v državah v razvoju. Za UNICEF so izjemno pomembni, saj lahko z njihovo pomočjo redno izvaja dolgoročne razvojne programe pomoči otrokom v manj razvitem svetu – otrokom zagotavlja pitno vodo in hrano, zdravstveno oskrbo, izobraževanje, zaščito pred izkoriščanjem in zlorabami- in hitro zagotovi nujno pomoč ob naravnih nesrečah in vojnah. 

UNICEF-ovi Starši otrok sveta ne pomagajo zgolj enemu otroku, temveč vsem otrokom, ki potrebujejo pomoč. UNICEF na primer zgradi šolo za vse otroke v vasi, usposobi učitelja, učencem pa zagotovi učne pripomočke. Tako omogoči šolanje za otroke in delo za odraslega. Namesto, da razdeljuje vodo, UNICEF postavi vodnjak v odmaknjeni vasi, kjer vsi prebivalci pridobijo dostop do življenjsko pomembne pitne vode. Pomoč je razvojno usmerjena, kar pomeni, da lokalni prebivalci ne postanejo odvisni od nje. UNICEF jih nauči in spodbuja, da si pomagajo sami in tako postavijo temelje nadaljnjega razvoja.

Voditeljski par Vid in Pero sta na decembrski sobotni večer gledalce zadnje oddaje popeljala v svet zabave in čustev. Skozi smeh in solze, vtise zanimivih gostov in utrinke UNICEF-ove pomoči otrokom na terenu so gledalci spoznali, kako pomembna je humanitarna pomoč. Voditelja sta skupaj z gosti predstavila, kako lahko prav vsi pomagamo zagotoviti boljše življenje otrok po svetu. Osrednja gostja oddaje je bila znana slovenska pevka Nuša Derenda, ki je poleti v Zambiji spremljala, kako UNICEF pomaga otrokom. Gledalci so lahko prisluhnili tudi Nihadi, ki je kot otrok v BiH prejemala UNICEF-ovo pomoč, danes pa je sama mesečna darovalka. UNICEF Slovenija ji je v sodelovanju z Vid in Pero šovom v junijski oddaji uresničil dolgoletno željo, da je lahko na lastne oči spoznala, kako UNICEF pomaga otrokom v Zambiji, kjer se soočajo predvsem s podhranjenostjo, nedostopnostjo šolanja in zdravstvene oskrbe. Z UNICEF-om, ki s svojimi programi pomoči omogoča preživetje in zdrav razvoj otrok, se je na delovni obisk v Zambijo odpravila tudi ekipa POP TV, o čemer je spregovoril novinar 24ur Janez Usenik.

Klice  gledalcev, ki so se odločili, da se pridružijo UNICEF-ovim Staršem otrok sveta, so med drugim sprejemali tudi znani Slovenci, ki podpirajo UNICEF-ovo poslanstvo za otroke: Petra Kerčmar, Maja Sodja, Tomaž Klemenčič, Ota Roš, Nuša Lesar, Gregor Trebušak, Alenka Arko, Miha Drozg, Katja Jevšek, Polona Jambrek, Jana Morelj, Jan Golja, Tjaša Kokalj, Tanja Žagar, Alya, Katarina Mala, Aljoša Bagola in Dejan Vunjak.

Vsi, ki ste zamudili oddajo v soboto zvečer, in se želite pridružiti Staršem otrok sveta, lahko to še vedno storite - izpolnite spletno pristopnico ali pokličite 080 26 96 in pomagajte otrokom v državah v razvoju!

Foto: Miro Majcen