Katy Perry postala nova UNICEF-ova ambasadorka dobre volje

UNICEF je danes na posebnem dogodku v New Yorku imenoval svetovno znano pevko Katy Perry za UNICEF-ovo ambasadorko dobre volje. Priljubljena zvezdnica bo spodbujala mlade, da pomagajo izboljšati življenja najbolj ranljivih otrok in najstnikov po vsem svetu


Katy Perry je v preteklem letu že večkrat sodelovala z UNICEF-om. “Veseli nas, da se je pridružila UNICEF-ovim ambasadorjem dobre volje in da bo svoj izjemen glas posodila otrokom in mladim, ki potrebujejo pomoč,” je poudaril izvršni direktor UNICEF-a Anthony Lake.

Kot UNICEF-ova ambasadorka dobre volje bo Katy spodbujala mlade, da spregovorijo o svojih težavah ter predlagajo rešitve zanje. Svojo prepoznavnost in priljubljenost bo izkoristila v prid najbolj ranljivih otrok in mladostnikov, še posebej tistih iz revnejših predelov, žrtev nasilja, zlorab, zapostavljenosti, kot tudi otrok v kriznih razmerah. 

“Verjamem, da imajo otroci moč spremeniti svoja življenja, če jim pri tem pomagamo,” je dejala Perryjeva.”Počaščena sem, da sem se UNICEF-u pridružila kot ambasadorka dobre volje. Storila bom vse, kar je v moji moči, da bom pomagala mladim, ki prihajajo iz različnih okolij, vendar imajo skupno željo – boljšo prihodnost.”

V začetku leta je Katy z UNICEF-om obiskala Madagaskar, eno najrevnejših držav na svetu, in usmerila pozornost svetovnih medijev na položaj tamkajšnjih otrok. Ob svetovnem dnevu deklic je skupaj z UNICEF-om znova združila moči ter svojo glasbeno uspešnico »Roar« posvetila deklicam po vsem svetu. Nedavno je pozvala svoje številne sledilce na družbenih omrežjih, da podprejo UNICEF-ovo nujno pomoč otrokom na Filipinih, ki jih je prizadel tajfun v začetku novembra. 

29-letna pevka se bo pridružila svetovno znanim UNICEF-ovim ambasadorjem dobre volje, med katerimi so tudi David Beckham, Harry Belafonte, Orlando Bloom, Jackie Chan, Mia Farrow, Danny Glover, Angelique Kidjo, Liam Neeson, Leo Messi, Sir Roger Moore, Vanessa Redgrave in Susan Sarandon.  
---

Foto in video gradivo je na voljo na povezavi: http://weshare.unicef.org/KatyPerryGWA

Foto: UNICEF/Stubblebine