UNICEF Slovenija in s.Oliver Slovenija združila moči za otroke na Filipinih

Začenja se akcija »Evro za otroke na Filipinih«.

UNICEF Slovenija in podjetje s.Oliver SLO danes začenjata s skupno akcijo zbiranja sredstev za nujno pomoč otrok na Filipinih, ki jih je opustošil super tajfun Haiyan.

Podjetje s.Oliver SLO se redno vključuje v družbeno odgovorne projekte, tokrat pa se je odzvalo na stisko otrok na Filipinih, ki so 8. novembra v tajfunu izgubili vse. Soočeni so bili z izgubo najbližjih, izgubo doma, ostali so brez vode, elektrike, ki bi omogočila črpanje vode, hrane, zdravil, stranišč in drugih najnujnejših pripomočkov.

UNICEF se je nemudoma odzval na katastrofo na Filipinih in prvi na terenu začel zagotavljati pomoč. Že v prvem tednu je zagotovil zdravstvene zaloge za 90.000 ljudi za en mesec, šotore in ponjave za zasilna bivališča ter terapevtsko prehrano in mikrohranila za otroke. V najhuje prizadetem mestu Tacloban in njegovi okolici je že zagotovil ponovno oskrbo z vodo za skoraj 200.000 ljudi, razdeljuje higienske pakete z mili, zobnimi ščetkami in pastami, vedri, tabletami za prečiščevanje vode in osnovnimi pralnimi in pomivalnimi sredstvi. UNICEF med drugim vzpostavlja tudi varna mesta za otroke, kjer otroci lahko začnejo proces psihološkega okrevanja po izgubi najbližjih in travmatični izkušnji, hkrati pa so zaščiteni pred zlorabami, trgovino z belim blagom in drugimi grožnjami, ki jim grozijo v vsesplošnem razdejanju na Filipinih.

Podjetje bo v vseh poslovalnicah s.Oliver, s.Oliver Selection, s.Oliver Junior in Comma po Sloveniji od 21. novembra do 31. decembra 2013 svojim kupcem ob plačilu blaga ponudilo možnost donacije v višini 1 evra. Kupec bo ob vplačilu donacije prejel potrdilo o donaciji, nakup oblačil pa ni pogoj za donacijo.

1 evro na terenu pomeni 1000 litrov prečiščene, pitne vode.

s.Oliver bo celotno vsoto zbranih sredstev namenil za nujno pomoč otrokom na Filipinih in se tako aktivno priključil akciji zbiranja sredstev UNICEF-a Slovenija.