Slovenska fundacija za UNICEF pozdravlja odločitev slovenske vlade za nujno pomoč otrokom na Filipinih

Vlada Republike Slovenije je sprejela odločitev, da bo 60.000 evrov namenila Skladu Združenih narodov za pomoč otrokom (UNICEF) v New Yorku za nujno pomoč otrokom na Filipinih.

Haiyan, najmočnejši tajfun v zgodovini, je pred dnevi popolnoma opustošil številne otoke na Filipinih in povzročil katastrofo najhujših razsežnosti. Preživetje več kot 4 milijonov otrok je odvisno od humanitarne pomoči in odziva mednarodne skupnosti. UNICEF je bil prvi na terenu z najnujnejšo pomočjo, ki vključuje prehrano, vodo in medicinsko oskrbo. V prihodnjih dneh bo v najhuje prizadetem mestu Tacloban UNICEF dnevno zagotavljal pitno vodo za 45.000 ljudi.

»Pozdravljamo odločitev Vlade RS za pomoč otrokom na Filipinih, saj se je s tem pridružila številnim vladam v odzivu na humanitarno katastrofo,« je odločitev vlade pospremil Tomaž Bergoč, izvršni direktor Slovenske fundacije za UNICEF.

Slovenska fundacija za UNICEF se je takoj po uničujočem tajfunu odzvala z aktivnostmi zbiranja sredstev za najbolj ogrožene na Filipinih. 

---

Otroci brez pomoči ne bodo preživeli. Zanje zdaj šteje vsak trenutek.Darujete
lahko preko spleta ali preko UPN obrazca s podatki:
Prejemnik: Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva ulica 1, 1000 Ljubljana
Namen: Filipini
Koda namena: CHAR
Številka računa: SI56 0201 3025 9875 526
Sklic: SI 00 41107 

---

Foto, video in druga multimedijska gradiva so na voljo na spletni strani http://weshare.unicef.org/mediaresources.