UNICEF Slovenija in Pošta Slovenije skupaj obeležila 10 let UNICEF-ovih Punčk iz cunj

UNICEF Slovenija in Pošta Slovenije skupaj obeležila 10 let UNICEF-ovih Punčk iz cunj

UNICEF-ove Punčke iz cunj so v desetih letih postale izjemno priljubljen in prepoznaven projekt v Sloveniji, v katerem z veseljem sodelujejo tako otroci v vrtcih kot tudi starejši. Na posebnem dogodku je UNICEF-ov ambasador Lado Leskovar skupaj z zanimivimi gosti predstavil zgodbo Punčk iz cunj, ki jo UNICEF Slovenija piše že deset let.


UNICEF Slovenija in Pošta Slovenije sta ob 10. rojstnem dnevu projekta v atriju Pošte Slovenije odprla prodajno razstavo pisanih punčk. Na posebnem dogodku je UNICEF-ov ambasador Lado Leskovar skupaj z zanimivimi gosti predstavil zgodbo Punčk iz cunj, ki jo UNICEF Slovenija piše že deset let.

UNICEF-ove Punčke iz cunj so v Sloveniji eden najbolj priljubljenih humanitarnih projektov, ki navdušuje, izobražuje in povezuje različne generacije. Unikatne punčke vse leto izdelujejo številni prostovoljci in prostovoljke, otroci v vrtcih in vzgojiteljice, ob posebnih priložnostih pa tudi modni oblikovalci,  ki skupaj s posvojitelji punčk pomagajo UNICEF-u Slovenija pri reševanju otroških življenj po vsem svetu.


Lado Leskovar, ambasador UNICEF-a Slovenija, z mlado pevko Janjo Jesenko

Na današnji otvoritvi razstave v atriju Pošte Slovenije v Ljublja
ni se je zbrala pisana druščina tistih, ki sodelujejo v projektu. Znana modna oblikovalka Maja Ferme je pojasnila, da je izdelala že več punčk, ki so sodelovale na odmevnih dražbah Punčk iz cunj in se  na ta način vključila v priljubljen projekt. Tudi novinar 24UR Janez Usenik je posvojil eno od punčk in tako prispeval k reševanju otroških življenj otrok po svetu. S podporo vseh sodelujočih je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) že za več kot 16.650 otrok v državah v razvoju, kar je tudi temeljni namen projekta

Kot se za rojstni dan spodobi, je Punčka iz cunj dobila tudi torto s svojo podobo, ki so jo pripravili spretni kuharji v Sava Hotelih Bled. Najbolj so se je razveselili otroci, ki so skupaj z Ladom Leskovarjem pisani svet UNICEF-ovih Punčk iz cunj naredili še bolj igriv.e proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) že za več kot 16.650 otrok v državah v razvoju, kar je tudi temeljni namen projekta.

Prodajna razstava bo v osmih izbranih poslovnih enotah Pošte Slovenije za javnost odprta do 26. novembra 2013, ko bodo obiskovalci za 20 evrov lahko posvojili svojo Punčko iz cunj.  S tem plemenitim dejanjem bodo prispevali UNICEF-u Slovenija za cepljenje otrok v državah v razvoju in s tem reševanje otroških življenj.

Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto umre 1,5 milijona otrok. Cepljenje je preprost in učinkovit ukrep, ki otroke zaščiti pred smrtno nevarnimi boleznimi in tako občutno izboljša možnosti za njihovo preživetje. UNICEF s cepljenjem prispeva k zdravju otrok, da lahko kasneje v življenju uresničijo svoj polni potencial. 

Prodajna razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj bo potekala do 26. novembra v naslednjih poslovnih enotah Pošte Slovenije: 
Slovenska cesta 32, Ljubljana
Slomškov trg 10, Maribor
Krekov trg 9, Celje
Dražgoška ulica 8, Kranj
Kidričeva ulica 19, Nova Gorica
Muzejski trg 3, Koper
Novi trg 9, Novo mesto
Trg zmage 6, Murska Sobota

Nagradna igra
V času trajanja razstav na izbranih poštah po Sloveniji, med 12. in 26. novembrom 2013, bo potekala nagradna igra, h kateri vabimo vse posvojitelje UNICEF-ovih punčk iz cunj. Lastnike punčk iz cunj vabimo, da se s punčkami fotografirajo in fotografijo pošljejo na e-naslov info@unicef.si ter pripišejo svoje osebne podatke. Fotografije bomo objavili na Facebook strani www.facebook.com/UNICEF.si, komisija pa bo 29. novembra izbrala najboljšo fotografijo. Avtor bo za nagrado prejel paket UNICEF-ovih voščilnic in daril. 


Fotografije v visoki resoluciji so na voljo na povezavi: https://www.dropbox.com/sh/gidnzz5u8wvkfa4/fxCfxQJmjh