Thiago, sin Lea Messija, praznuje prvi rojstni dan z UNICEF-om

Thiago, sin Lea Messija, praznuje prvi rojstni dan z UNICEF-om

UNICEF-ov ambasador dobre volje Leo Messi je danes pozval svoje prijatelje in oboževalce z vsega sveta, da se 2. novembra pridružijo praznovanju prvega rojstnega dne njegovega sina Thiaga.

“Najlepše darilo v svojem življenju sem prejel novembra lani, ko se mi je rodil sin Thiago. Ob njegovem prvem rojstnem dnevu si želim, da se mi pridružite v prizadevanjih, da bi imeli vsi dečki in deklice na svetu enake možnosti za preživetje, rast in razvoj,” je svoje oboževalce pozval Messi. “Hvala za sodelovanje in podporo.”

UNICEF je ob tej priložnosti pripravil posebno spletno kampanjo Leo Messi in Thiago praznujeta življenje. Na spletni strani www.unicef.org/messithiagse lahko posamezniki do 4. novembra pridružite Leu Messiju v prizadevanjih, da bi imeli vsi otroci sveta enake možnosti odraščanja.

Spremljanje odraščanja sina Thiaga je še utrdilo zavezo in odločenost Lea, da pomaga, da bi imeli tudi ostali otroci povsod po svetu dostop do hrane, cepljenja proti nevarnim otroškim boleznim, pitne vode in šolanja. Kapetan argentinske reprezentance in zvezdnik nogometnega kluba FC Barcelona je prepričan, da je ozaveščanje javnosti o težavah, s katerimi se milijoni otrok po vsem svetu soočajo še preden dopolnijo eno leto, prvi korak k uspešni izpolnitvi zaveze, hkrati pa tudi najlepše darilo njegovemu otroku.

Umrljivost otrok do petega leta starosti se je zmanjšala z 12 milijonov leta 1990 na 6,6 milijonov primerov v letu 2012, kar je izjemen dosežek. Kljub temu pa še vedno vsak dan umre 18.000 otrok, mlajših od pet let, in sicer zaradi vzrokov, ki jih lahko preprečimo.

Pridružite se Leu in Thiagu, postanite UNICEF-ovi prvaki za otroke sveta!

Na spletni strani www.unicef.org/messithiago poiščite več informacij o kampanji. Če boste povezavo delili s svojimi prijatelji na družbenih omrežjih, pa lahko z nekaj sreče dobite tudi par uporabljenih nogometnih čevljev in nogometni dres s podpisom Lea Messija.Fotografije v visoki resoluciji so na voljo na povezavi: http://bit.ly/HlTyyg
Video s pozivom Lea Messija je na voljo na povezavi: http://bit.ly/1a9PqI1

Več informacij za medije: 
Maria Jose Ravalli, UNICEF Argentina, Tel: +54 115093 7154, mjravalli@unicef.org 
Malene Jensen, UNICEF New York, Tel: +1 212 303 7970, +1 917 476 1635, mjensen@unicef.org 
Rita Ann Wallace, UNICEF New York, Tel: 1 212 326 7586, +1 917 213 4034, rwallace@unicef.org