Tajda in Urška postali novi UNICEF-ovi Junior ambasadorki

Tajda in Urška postali novi UNICEF-ovi Junior ambasadorki

Danes je v mestni hiši na Ptuju potekala slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad zmagovalcem literarnega natečaja Otroci sveta, ki sta ga organizirali svetovna popotnica Benka Pulko in pisateljica Janja Vidmar. Dve izmed najboljših sta postali novi Junior ambasadorki UNICEF-a. 

UNICEF Slovenija sta najbolj prepričala eseja Tajde Uršič iz osnovne šole Tolmin in Urške Krek, dijakinje Srednje medijske in grafične šole v Ljubljani. Avtorici sta si zaradi posebnih dosežkov pridobili naziv Junior ambasadorki UNICEF-a. 

Junior ambasadorji UNICEF-a lahko postanejo tisti otroci in mladi, ki so se izkažejo kot izjemno ustvarjalni in inovativni. Pripravijo in izvedejo projekte, s katerimi ozaveščajo svoje sovrstnike, pa tudi širšo javnost o otrokovih pravicah, zbirajo sredstva za UNICEF-ove dolgoročne programe pomoči otrokom v državah v razvoju ali pa si naziv pridobijo zaradi posebnih dosežkov. Junior ambasadorji v šoli, lokalni skupnosti in na nacionalni ravni predstavljajo glas otrok in njihovih pravic. V Sloveniji je tako skupaj že 11 Junior ambasadorjev UNICEF-a.  
---

Na fotografiji (z leve proti desni): Benka Pulko, Tajda Uršič, Urška Krek, Janja Vidmar in Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija