UNICEF nadaljuje veliko humanitarno akcijo za otroke Sirije

UNICEF nadaljuje veliko humanitarno akcijo za otroke Sirije

V času stopnjujočih se napetosti v regiji, ko je število sirskih beguncev naraslo nad 2 milijona, od katerih je polovica otrok, UNICEF nadaljuje z zagotavljanjem nujne življenjsko pomembne pomoči otrokom v Siriji ter Jordaniji, Libanonu, Turčiji, Iraku in Egiptu.

»To je ena največjih humanitarnih akcij, v katerih je UNICEF kdajkoli sodeloval,« je povedala Maria Calivis, regijska direktorica UNICEF-a za Bližnji vzhod in Severno Afriko. »Na terenu delamo brez premora, s široko mrežo predanih partnerjev, da bi dosegli sirske otroke po vsej regiji.«

UNICEF ocenjuje, da se je v manj kot letu dni število sirskih otrok beguncev povečalo več kot desetkratno – s 70 tisoč na več kot milijon.

V zadnjih tednih je vsak dan sirsko mejo prečkalo v povprečju 2500 otrok. Da bi uspešno odgovorili na naraščajoče humanitarne potrebe, se vnaprej pripravljajo nujne zaloge, kot so ustekleničena voda, vodni rezervoarji in tablete za prečiščevanje vode, posode za prenašanje vode, prehranske zaloge, higienski pripomočki, mila, odeje, zimska oblačila in drugi pripomočki.

In medtem ko se po vsej regiji začenja novo šolsko leto, UNICEF omogoča otrokom vrnitev v šolske klopi in nadaljevanje učenja, zagotavlja šolske potrebščine in opremlja učilnice.

Od začetka leta je UNICEF več kot 10,2 milijona ljudem, ki so jih nemiri neposredno prizadeli, zagotovil dostop do čiste pitne vode, cepil več kot 2,4 milijona otrok proti različnim boleznim, 278 tisoč otrok vključil v učne programe in 468 tisoč otrokom omogočil športne aktivnosti.

V sklopu največjega poziva za pomoč v zgodovini Združenih narodov je UNICEF za humanitarni odziv v regiji zaprosil za 470 milijonov dolarjev. Za učinkovito nadaljevanje zagotavljanja pomoči UNICEF potrebuje še 189 milijonov dolarjev.

Postanite UNICEF-ovi Starši otrok sveta in pomagajte sirskim otrokom vrniti upanje!