UNICEF je poslal 3.000 koncentratorjev kisika in drugih nujnih potrebščin v Indijo, ki se spopada s smrtonosnim valom bolezni COVID-19

UNICEF je poslal 3.000 koncentratorjev kisika in drugih nujnih potrebščin v Indijo, ki se spopada s smrtonosnim valom bolezni COVID-19

UNICEF je v Indijo poslal nujne življenjske potrebščine, med drugim tudi 3.000 koncentratorjev kisika, diagnostične teste, zdravstvene komplete in drugo opremo, da bi državi pomagala v boju s smrtonosnim valom bolezni COVID-19.

 »COVID-19 močno preobremenjuje sistem zdravstvenega varstva v Indiji,« je dejala dr. Yasmin Haque, predstavnica UNICEF-a v Indiji. »Nujno je treba ukrepati, da bi preprečili tragične prihodnje smrti. UNICEF je zagotovil zaloge kisika in drugo nujno potrebno reševalno opremo za takojšnje ukrepanje, obenem pa vpeljuje tudi načine za krepitev odpornosti pred ponavljajočimi se šoki in stresom. Ker se izbruh še naprej hitro širi, pa bo potrebne še veliko več pomoči.

Skupaj s koncentratorji kisika je UNICEF zagotovil tudi več kot 500 visokopretočnih nosnih kanil in 85 naprav RT-PCR (testov za COVID). Poleg tega zagotavlja podporo pri nabavi in namestitvi 25 naprav za proizvajanje kisika v bolnišnicah na severovzhodu države in v zvezni državi Maharashtra, skrbi pa tudi za namestitev 70 toplotnih čitalnikov na različnih mejnih prehodih po vsej državi.

UNICEF je v najhuje prizadete zvezne države, kot je denimo Maharashtra, poslal izkušeno strokovno osebje, ki nudi podporo državnim in lokalnim oblastem na področju načrtovanja kratkoročnega odziva na situacijo, povezano z boleznijo COVID-19, in njenega spremljanja.

»Prizori, ki smo jim priča v Indiji, so enostavno pretresljivi,« je dejal George Laryea-Adjei, regionalni direktor UNICEF-a za Južno Azijo. »Najbolj ranljive družine plačujejo visok davek tega novega smrtonosnega vala. Vse partnerje, ki lahko nudijo podporo pri spopadanju z novim valom, naprošamo, naj to storijo brez odlašanja.«

UNICEF nudi nujno pomoč sistemu zdravstvenega varstva, obenem pa indijski vladi pomaga tudi pri zagotavljanju nemotenega delovanja nujno potrebnih storitev za najbolj ranljive otroke.

UNICEF je za uradnike, zaposlene v indijski organizaciji Childline, zagotovil več kot 11.000 kompletov osebne zaščitne opreme, da lahko storitve otroškega varstva še naprej nemoteno delujejo. V vseh zveznih državah pa zagotavlja smernice in nudi podporo na področju varnosti otrok in njihove oskrbe v ustanovah, povezanih z varstvom otrok.

Poleg tega zagotavlja tudi tehnično pomoč vladi in drugim partnerjem, ki 12,3 milijonom otrok v 17 zveznih državah pomagajo pri učenju od doma. »Centri za mobilno učenje« v zvezni državi Bihar denimo pomagajo 28.000 otrokom, ki nimajo dostopa do digitalne opreme v kakršni koli obliki, da lahko nadaljujejo z učenjem.

UNICEF skupaj s partnerji podpira indijsko vlado pri pospeševanju postopka cepljenja, da bi lahko na pravičen način cepili vse skupine prebivalstva. S pomočjo svojega dela na področju poročanja o tveganjih in udejstvovanja skupnosti (RCCE) si UNICEF tudi dosledno prizadeva za preprečevanje širjenja napačnih informacij in spodbujanje primernega vedenja v odnosu do bolezni COVID-19 (nošenje mask, fizična razdalja in umivanje rok) s pomočjo spremljanja družbenih omrežij in vpogleda v svoje občinstvo. Vsak teden pripravljamo nove multimedijske vsebine v več jezikih, ki jih nato objavljamo v digitalnih kanalih ter v digitalnih medijih, še posebej na ravni zveznih držav.

UNICEF potrebuje 21 milijonov ameriških dolarjev za zagotavljanje nujne dodatne opreme za testiranje, pripomočkov in izdelkov s kisikom v Indiji ter več kot 50 milijonov ameriških dolarjev za življenjsko potrebne intervencije v povezavi z boleznijo COVID-19 v vseh sektorjih.

 

UNICEF Slovenija zbira sredstva za pomoč najranljivejšim otrokom in družinam v Indiji.

Vaša donacija bo pomagala zagotoviti kisik in komplete za testiranje, ki rešujejo življenja.


Pomagate lahko:

Prek spletnega nakazila na https://starsiotroksveta.si/indija

Prek UPN obrazca, kjer uporabite naslednje podatke:
 

SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF, PAVŠIČEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

TRR: SI56 0201 3025 9875 526

NAMEN:INDIJA NAS POTREBUJE

KODA NAMENA:CHAR

SKLIC:SI12 8500007571489