Saša Pavček podprla pomoč otrokom

Saša Pavček podprla pomoč otrokom

Znana slovenska igralka Saša Pavček je pred dnevi na Strunjanskem klifu posnela poseben oglas za novi UNICEF-ov program zapuščin in s tem podprla programe pomoči otrokom. UNICEF Slovenija kot prva humanitarna organizacija na slovenskem tržišču ponuja možnost darovanja v oporoki za pomoč najranljivejšim otrokom sveta.

Slovenci smo izjemno dobrosrčen narod, ki pogosto in z veseljem sodeluje v različnih humanitarnih akcijah in daruje na najrazličnejše načine za pomoč otrokom. Možnosti za humanitarno udejstvovanje in darovanje so številne, UNICEF Slovenija pa kot prva organizacija posameznikom ponuja novost –  sodelovanje v UNICEF-ovem programu Zapuščin.


Posamezniki lahko del svoje dediščine namenijo za pomoč najranljivejšim otrokom sveta, s čimer zagotovijo, da bo njihova dobrosrčnost živela naprej – v vsakem rešenem otroškem življenju in nasmehu, poudarja največja svetovna organizacija za pomoč otrokom. Darovanje v oporoki za humanitarne namene je v Sloveniji še novost, v tujini pa že dolgo uveljavljen način podpore humanitarnim programom.

Znana slovenska igralka Saša Pavček  je pred dnevi posnela poseben video za UNICEF-ov najnovejši program zapuščin. V oglasu, posnetem na slikovitem Strunjanskem klifu, kjer pogled z opazovanjem horizonta simbolizira neskončnost in večnost, sporoča, da lahko sledi naše dobrosrčnosti živijo naprej, onkraj našega življenja. Sporočilo oglasa podpira tudi edinstvena glasba znanega slovenskega izvajalca Vlada Kreslina z naslovom Tisoč let.

»Največ kar človek lahko zapusti, je ljubezen, ki jo je dajal v času svojega življenja.  Verjamem namreč, da se človeška dobronamerna energija lahko širi na različne načine in prispeva k izboljšanju življenja na Zemlji.  Z UNICEF-om sem že sodelovala in program Zapuščin se mi je zdel vreden podpore. Tudi sama si želim, da bi za seboj zapustila moč, ki bi ostala za boljše življenje zanamcem,« na vprašanje, zakaj se je odločila za sodelovanje pri UNICEF-ovem programu in kaj ji predstavlja zapuščina, odgovarja Pavčkova.

Zapustite sledi dobrosrčnosti 

Si želite, da bi vaša dobrosrčnost in vaše vrednote živele naprej? Z darovanjem preko UNICEF-ovega programa Zapuščin je to mogoče.  Z darovanjem v oporoki  za pomoč najranljivejšim otrokom sveta bodo sledi vaše dobrosrčnosti ostale v vsakem rešenem življenju in na vsakem njihovem nasmehu.  Za več informacij pokličite na 01 583 80 60 ali pišite na zapuscine@unicef.si in z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.  Foto: Ksaver Šinkar