Znani obrazi bodo ustvarjali UNICEF-ove punčke iz cunj

Znani obrazi bodo ustvarjali UNICEF-ove punčke iz cunj

Punčke iz cunj pomagajo reševati življenja otrok

V prihodnjih dneh bodo številni znani obrazi v Sloveniji – modne oblikovalke in oblikovalci, vplivneži in ustvarjalci – nadvse kreativni in dobrodelni. Ustvarjali bodo UNICEF-ove punčke iz cunj in s tem pomagali najranljivejšim otrokom. Celotno ustvarjalno zakulisje bo mogoče spremljati na družbenih omrežjih UNICEF-a Slovenija, vrhunec sodelovanja pa bo razstava v centru Ljubljane.

V marcu bodo Punčke iz cunj za UNICEF ustvarjali znani obrazi, med drugim Matea Benedetti, Jona Bednjanec, Monika Colja, Urška in Tomaž Draž, Maja Ferme, Petra Grmek Green, Julia Kaja Hrovat, Tatjana Kalamar Morales, Tjaša Kokalj Jerala, Jana Koteska, Nika Mirt, Tanja Pađan Mikoš, Matjaž Plošinjak, Damir Raković Ponorelii, Eric Maj Potočnik, Jelena Proković, Sonja Prosen, Maja Stamenkovič, Hana Stupica, Maja Štamol, Sofija Urumović, Tanja Uvera, Nika Veger, Matic Veler, Alja Viryent, Petja Zorec in Pika Zrim. Njihovo ustvarjalnost in dobrodelnost bo mogoče spremljati na družbenih omrežjih ustvarjalcev in UNICEF-a Slovenija.  Vrhunec sodelovanja bo razstava v centru Ljubljane, zatem pa si boste prav te punčke lahko izbrali v spletni trgovini www.punckeizcunj.si/trgovina.

UNICEF-ove punčke iz cunj rešujejo otroška življenja, povezujejo srčne ljudi, osrečujejo večkratno, prebujajo kreativnost in odpirajo srce. V preteklih 18 letih so postale eden najbolj priljubljenih in uspešnih dobrodelnih projektov v Sloveniji, s katerim  UNICEF Slovenija zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok, kar je nedopustno.

Punčke iz cunj simbolizirajo ljubezen in pomagajo reševati otroška življenja. UNICEF Slovenija je s podporo vseh sodelujočih v projektu - prostovoljk in prostovoljcev, otrok v vrtcih in šolah ter vzgojiteljic, posvojiteljev punčk kot tudi številnih znanih obrazov - doslej omogočil cepljenje že skoraj 20.000 otrok v državah v razvoju.

Punčka iz cunj je lahko čudovito darilo ob različnih priložnostih, kot sta tudi dan žena ali materinski dan. Z njo boste razveselili kar trojno - obdarjenko, izdelovalko punčke in otroka, ki mu bo UNICEF omogočil cepljenje. Z donacijo 20 eur lahko Punčko iz cunj posvojite na www.punckeizcunj.si/trgovina