Imetniki kartice Diners Club UNICEF lani zbrali več kot 34.000 EUR donacij za boljšo prihodnost otrok

Imetniki kartice Diners Club UNICEF lani zbrali več kot 34.000 EUR donacij za boljšo prihodnost otrok

Ob nakupih z dobrodelno plačilno kartico pomagajo najranljivejšim otrokom sveta

Imetniki dobrodelne kartice Diners Club UNICEF so v lanskem letu zbrali 34.074,28 € donacij in pomagali rešiti življenja 1.046 podhranjenim otrokom v državah v razvoju. Pandemija koronavirusa je najbolj prizadela otroke in poglobila njihove stiske, zato si UNICEF v sodelovanju s partnerji prizadeva ustvariti boljši svet, za vsakega otroka, kot je bil pred pandemijo. Partnerska sodelovanja so ključna za boljšo prihodnost najranljivejših otrok. 

Pandemija koronavirusa je ustvarila povsem nove globalne razmere, ki so ranljivosti in stiske otrok le še povečale. Čeprav otroci ne predstavljajo večine med obolelimi, pa ima pandemija najhujše posledice prav zanje. Motnje v osnovni zdravstveni oskrbi, prekinitve cepljenja proti nevarnim otroškim boleznim, porast revščine, prekinitev in celo opuščanje izobraževanja otrok, slabšanje duševnega zdravja mladih, poslabšanje položaja otrok migrantov in povečevanje neenakosti je le nekaj izjemno uničujočih posledic pandemije, ki lahko ob nezadostnem ukrepanju povzročijo trajne posledice za otroke in njihov položaj po vsem svetu.  Zato si UNICEF v sodelovanju s partnerji s konkretnim načrtom za zaščito otrok prizadeva ustvariti boljši svet, kot je bil pred pandemijo, v katerem bo lahko vsak otrok uresničil svoj polni potencial. 

»Da lahko rešujemo in izboljšujmo življenja na terenu neprekinjeno oziroma vse dni v letu, na izjemno oddaljenih in tudi nevarnih območjih, nam omogočajo prav sodelovanja s partnerji in neprecenljiva podpora darovalcev z vsega sveta. V letu polnem izzivov, ki je pred nami, si ne želimo zgolj čim prejšnje vrnitve v normalnost, saj le ta že pred pandemijo ni bila dovolj dobra za milijone najranljivejših otrok po svetu, temveč z združenimi močmi partnerjev ustvariti razmere za boljšo prihodnost vseh otrok,« je povedal Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija. 

Da so korporativna partnerstva ključna za reševanje in izboljševanje otroških življenj potrjuje tudi dolgoletno sodelovanje UNICEF-a Slovenija in Erste Card. Družba namreč ob vsakem nakupu z dobrodelno plačilno kartico Diners Club UNICEF nameni 0,2 % vrednosti nakupa kot donacijo UNICEF-u Slovenija. Od leta 2005 je tako v okviru partnerstva za UNICEF-ove programe pomoči otrokom v državah v razvoju prispevala že več kot 410.000 evrov.

Imetniki dobrodelne plačilne kartice Diners Club UNICEF s svojimi nakupi pomagajo reševati življenja otrok. Samo lani so tako prispevali 34.074,28 evrov dobrodelnih donacij in s tem omogočili UNICEF-u, da je rešil življenje 1.046 podhranjenim otrokom ali kar 55 razredom osnovnošolskih otrok. 

foto: iStock

Fotografija je simbolična.

Si tudi vi želite pomagati otrokom? Z uporabo plačilne kartice Diners Club UNICEF lahko najranljivejšim otrokom pomagate prav vsak dan, pri čemer vaš račun ne bo nič višji. Dobrodelno kartico lahko naročite na: https://www.izberikartico.si/unicef in se pridružite ponosnim imetnikom dobrodelne kartice v Sloveniji. Pomagajte nam ustvariti boljšo prihodnost za vsakega otroka.