Da bo 2021 boljše leto, sprejmite novoletno zaobljubo za oba

Da bo 2021 boljše leto, sprejmite novoletno zaobljubo za oba

Podarite prav posebno praznično darilo

Ob nedavnem svetovnem dnevu otrok so otroci v Sloveniji sprejemali zaobljube za boljši svet in k temu pozivali tudi politične odločevalce. Za boljši položaj otrok si moramo prizadevati vse dni v letu in prav vsak od nas ima pri tem pomembno vlogo. UNICEF Slovenija nadaljuje s prizadevanji in v novi akciji zbiranja sredstev s sloganom Novoletna zaobljuba za oba v teh dneh poziva posameznike, da ob sprejemanju novoletnih zaobljub za boljše leto 2021 ne pozabijo na otroke, ki potrebujejo pomoč. Poziva jih, da sprejmejo zaobljubo za oba – zase in za otroka, ki potrebuje pomoč - in z donacijami podprejo UNICEF-ovo pomoč najbolj ranljivim otrokom sveta. 

Pandemija koronavirusa je v letošnjem letu ustvarila povsem nove razmere, ki so ranljivosti in stiske otrok po vsem svetu še povečale. Čeprav otroci ne predstavljajo večine med obolelimi za novim koronavirusom, pa ima pandemija najhujše posledice prav zanje: 

Zaradi ohromljenih zdravstvenih sistemov in pomanjkanja hrane bi lahko umrlo dodatnih 2 milijona otrok.

Zaradi posledic prekinitev zdravstvenih storitev zaradi pandemije bi bilo lahko v letu dni dodatnih 200.000 mrtvorojenih otrok.

Omejevalni ukrepi so doslej prekinili izobraževanje 90% otrok ali več kot 1,6 milijarde otrok po vsem svetu. Milijoni otrok na svetu bodo v celoti opustili šolanje, povečalo se bo otroško izkoriščevalsko delo, otroške poroke in druge zlorabe otrokovih pravic. Zaradi zaprtja šol so milijoni otroki ostali brez življenjsko pomembnih (toplih) obrokov. 

Svet se je že pred pandemijo koronavirusa spopadal z nesprejemljivimi stopnjami podhranjenosti in zaostajanja v rasti otrok. Programi prehranske pomoči otrokom in ženskam so se zaradi pandemije zmanjšali za 40%.

Število otrok, ki živijo v večdimenzionalni revščini - brez izobraževanja, zdravstvene oskrbe, strehe nad glavo, hrane, sanitarij ali vode se je zaradi posledic pandemije povečalo za 150 milijonov, kar je 15 % več kot pred pandemijo. 

UNICEF poudarja, da dlje kot bo trajala pandemija, bolj uničujoče in trajne bodo posledice za otroke in njihov položaj po vsem svetu. Zato si skupaj s partnerskimi organizacijami  v okviru t.i. Načrta za zaščito otrok prizadeva za boljši svet za otroke, v katerem imajo vsi otroci dostop do ustrezne prehrane, čiste pitne vode, zdravstvene oskrbe in cepljenja proti nevarnim boleznim, šolanja, zaščite pred izkoriščanjem in zlorabami ter nujne pomoči v kriznih razmerah.  

UNICEF Slovenija v posebni akciji zbiranja sredstev, ki poteka pod sloganom Novoletna zaobljuba za oba v teh predprazničnih dneh poziva posameznike, da ob sprejemanju novoletnih zaobljub zase in boljše življenje v 2021 ne pozabijo na otroke, ki potrebujejo pomoč in z donacijami podprejo UNICEF-ovo pomoč najbolj ranljivim otrokom sveta. Zaobljuba za oba pomeni, da sprejmejo eno zaobljubo zase in eno za otroka, ki potrebuje pomoč. Nekaj primerov zaobljub za oba:

VEČ BRANJA ZA VAS … VEČ IZOBRAŽEVANJA ZA OTROKE
Z vašo donacijo v višini 28,25 € lahko zagotovite 3 knjige, 10 zvezkov, 10 svinčnikov in 4 šolske torbice!

foto: UNICEF

VEČ ZDRAVE HRANE ZA VAS … VEČ HRANE ZA PODHRANJENE OTROKE
Z vašo donacijo v višini 65,10 € lahko zagotovite terapevtsko hrano in rešite življenje dveh podhranjenih otrok!

foto: UNICEF

VEČ REKREACIJE ZA VAS … VEČ IGRE ZA OTROKE
Z vašo donacijo v višini 13,79 € lahko zagotovite 1 nogometno in 1 košarkarsko žogo ter 10 kolebnic.

foto: UNICEF

Podprite UNICEF-ove programe pomoči najranljivejšim otrokom sveta in jim omogočite boljšo prihodnost:

 S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo OTROCI5 na 1919
S poslanim SMS-om dajem privolitev UNICEF-u Slovenija, da mojo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje za namene svoje humanitarne dejavnosti, kot je opisano v pogojih na spletni strani www.unicef.si/sms-pogoji.
 
Preko spletne strani.

Z nakazilom na TRR:
Naziv akcije:  ZAOBLJUBA ZA OBA
TRR: SI56 0201 3025 9875 526
Namen: CHAR
BIC: LJBASI2X
Referenca: SI 00 41109
Prejemnik: Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana
 
Pridružite se UNICEF-ovemu programu mesečnih darovalcev Starši otrok sveta 

Hvala v imenu otrok!