Imetniki kartice Diners Club UNICEF lani zbrali več kot 36.000 evrov donacij za pomoč najranljivejšim otrokom

Imetniki kartice Diners Club UNICEF lani zbrali več kot 36.000 evrov donacij za pomoč najranljivejšim otrokom

Kadar nakupujete, lahko obenem pomagate otrokom

Imetniki dobrodelne kartice Diners Club UNICEF so lani zbrali več kot 36.000 evrov donacij in pomagali rešiti življenja 1112 podhranjenim otrokom v državah v razvoju. Partnerska sodelovanja so izjemnega pomena tudi na humanitarnem področju.  

UNICEF je največja svetovna organizacija za pomoč otrokom. Programe pomoči najranljivejšim otrokom izvaja v več kot 150 državah sveta, kjer jim zagotavlja hrano, pitno vodo, šolanje, zdravstveno oskrbo, zaščito in pomoč ob naravnih nesrečah. Da lahko rešuje in izboljšuje življenja na terenu neprekinjeno oziroma vse dni v letu, pa tudi na izjemno oddaljenih in pogosto nevarnih območjih, mu omogočajo prav sodelovanja s partnerji in neprecenljiva podpora darovalcev z vsega sveta.

»Slovenci smo že večkrat dokazali, da smo izjemno solidaren narod, saj imamo posluh za stiske najranljivejših in z veseljem pomagamo - na najrazličnejše načine. Dobrodelni posamezniki in podjetja v Sloveniji že vrsto let podpirajo UNICEF-ove programe pomoči otrokom. To je še posebej pomembno v luči pandemije novega koronavirusa, ki resno ogroža napredek, ki je bil preteklosti dosežen na področju zagotavljanja boljšega življenja otrok. Korporativna partnerstva imajo veliko moč pri reševanju otroških življenj,« je povedal Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija. To potrjuje tudi dolgoletno sodelovanje UNICEF-a Slovenija in Erste Card. Družba namreč omogoča, da se ob vsakem nakupu z dobrodelno plačilno kartico Diners Club UNICEF nameni 0,5 % vrednosti nakupa kot donacija UNICEF-u Slovenija. Od leta 2005 je v okviru partnerstva za UNICEF-ove programe pomoči otrokom v državah v razvoju prispevala že več kot 376.000 evrov.


foto: UNICEF/Dejong

Več kot 1.300 imetnikov dobrodelne plačilne kartice Diners Club UNICEF s svojimi nakupi pomaga reševati življenja otrok. Samo v lanskem letu so tako prispevali 36.216 evrov dobrodelnih donacij in s tem omogočili UNICEF-u, da je rešil življenje 1112 podhranjenim otrokom ali kar 58 razredom osnovnošolskih otrok. 

Si tudi vi želite pomagati otrokom? Z uporabo plačilne kartice Diners Club UNICEF lahko otrokom v stiski pomagate prav vsak dan, pri čemer vaš račun ne bo nič višji. Dobrodelno kartico lahko naročite tukaj in se pridružite ponosnim imetnikom dobrodelne kartice v Sloveniji.