Družina Boba Marleyja predstavlja One love

Družina Boba Marleyja predstavlja One love

Družina Marley je danes predstavila osveženo ikonično pesem Boba Marleyja One love. Z njo podpira UNICEF-ovo globalno kampanjo v boju proti posledicam pandemije novega koronavirusa na otroke.

»Pesem One love je bila ustvarjena kot poziv h globalni solidarnosti v času, ko je bil svet močno razdeljen, kot je tudi danes. In vendar, le če se združimo v eno ljubezen in eno srce, lahko premagamo ta virus in zaščitimo otroke. Pomagamo lahko tudi graditi bolj pravičen in enakopraven svet,« je povedala Cedella Marley. »To pa je tisto, za kar si je prizadeval moj oče.«

Oglejte si video:


Medtem, ko med otroki ni veliko primerov okužb z novim koronavirusom, pa je sedaj jasno, da posledice pandemije vplivajo na njihovo življenje. Zamikajo se kampanje cepljenja, zapirajo se šole, žalostne usode staršev otroke silijo v otroško delo in otroške poroke. Povečujeta se lakota in revščina. Sredstva, zbrana v kampanji One love, ki se ji pridružuje tudi UNICEF Slovenija, bodo zagotovila milo, zaščitno opremo in komplete za higieno ter omogočile ozaveščanje otrok in družin o zaščiti, hkrati pa bodo namenjene tudi zagotavljanju izobraževanja, zaščite pred nasiljem in izkoriščanjem ter zdravstvene oskrbe. UNICEF-ovi kampanji za pomoč otrokom se pridružuje tudi globalni partner – znamka nakita Pandora, ki bo podvojila donacije posameznikov, do višine 1 milijona dolarjev.

Pridružite se Marleyjevim in podprite #OneloveOneheart na www.starsiotroksveta.si/onelove