Nuša Derenda podprla kampanjo za zaščito najranljivejših otrok pred Covid-19

Nuša Derenda podprla kampanjo za zaščito najranljivejših otrok pred Covid-19

Znana slovenska glasbenica je v kampanji posodila svoj glas in tako znova podprla pomoč otrokom

UNICEF Slovenija v novi kampanji zbira sredstva za pomoč najranljivejšim otrokom sveta v boju proti koronavirusu in zaščito pred njegovimi katastrofalnim posledicami. Kampanjo je podprla tudi znana slovenska glasbenica Nuša Derenda, ki je posodila svoj glas in tako znova podprla pomoč otrokom. 

Pandemija koronavirusa je prizadela vse države sveta. Pred njo bomo vsi varni šele, ko bo zaščiten vsak otrok in odrasel na svetu. Toda v najrevnejših državah pandemije ne bodo zmogli premagati sami, zato najranljivejši otroci nujno potrebujejo pomoč.  

UNICEF pomaga reševati življenja otrok in blaži posledice pandemije za vse otroke sveta. V sodelovanju s partnerji zagotavljamo zaščitno opremo in higienske pripomočke zdravstvenim delavcem, dostop do čiste vode, nujno zdravstveno oskrbo, spodbujamo higienske prakse in nadaljevanje izobraževanja ter cepljenja proti drugim nevarnim boleznim v kriznih razmerah. Naše delovanje je usmerjeno v zaščito vsakega otroka pred posledicami pandemije, tudi otrok v Sloveniji.

Znana slovenska glasbenica Nuša Derenda je podprla kampanjo za pomoč otrokom: »Z UNICEF-om Slovenija sodelujem že vrsto let. Pred leti sem bila del odprave v Zambijo, kjer sem na lastne oči spoznala izjemno slabe življenjske razmere, v katerih živijo najranljivejši otroci. Nikoli ne bom pozabila občutka, ko sem v rokah držala podhranjeno deklico Hope, ki je prav zaradi UNICEF-ove pomoči okrevala in mi, kot že njeno ime pove, dajala upanje tudi za vse ostale otroke.  Obenem sem se na lastne oči prepričala, kako UNICEF-ovi programi rešujejo ali izboljšujejo življenja teh otrok. V kampanji za zaščito otrok pred posledicami koronavirusa sem z veseljem posodila svoj glas. UNICEF si v teh kriznih časih prizadeva za zaščito otrok tako po svetu kot tudi  v Sloveniji. Vesela bom, če tudi vi podprete to pomembno kampanjo, kajti koronavirus se ne bo končal za kogarkoli izmed nas, dokler se ne bo končal za vse nas«. 

Podprite UNICEF-ovo pomoč najranljivejšim otrokom sveta s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo UNICEF5 na 1919;

S poslanim SMS-om dajem privolitev UNICEF-u Slovenija, da mojo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje za namene svoje humanitarne dejavnosti, kot je opisano v pogojih na spletni strani www.unicef.si/sms-pogoji.

Video z Nušo Derenda si lahko ogledate spodaj: