Vplivneži v podporo UNICEF-u o zgodbah, ki se skrivajo za imeni njihovih otrok

Vplivneži v podporo UNICEF-u o zgodbah, ki se skrivajo za imeni njihovih otrok

Mamice in očki te dni še posebno pozornost namenjajo svojim otrokom. Številni med njimi pa so v podporo kampanji UNICEF-a Slovenija za pomoč novorojenčkom po svetu v teh dneh razkrili zgodbe, ki se skrivajo za imeni njihovih otrok.

UNICEF Slovenija je pozval znane vplivnice in vplivneže, da na družbenih omrežjih objavijo zgodbe o imenih svojih otrok. Nekatere starše namreč ime otroka spominja na posebno osebo, kraj, dogodek, celo pesem. 

Z objavami, ki so označene s hashtagom #EnoimeEnoživljenje, so vplivneži na družbenih omrežjih podprli najranljivejše novorojenčke po svetu in njihove mamice. Na svetu namreč vsak dan umre 7.000 novorojenčkov, številni brez imena, saj se starši bojijo njihove prezgodnje smrti. Poimenujejo jih šele, ko so možnosti za preživetje večje. Večino teh smrti otrok bi lahko preprečili s preprostimi ukrepi, ki jih na terenu zagotavljajo UNICEF-ovi darovalci. Več o kampanji in kako lahko pomagate, na: https://starsiotroksveta.si/novorojencki 

Hajdi Korošec Jazbinšek je v IG TV videu razkrila zgodbi, ki se skrivata za imenoma Danteja in Evana; ime za prvorojenca je izbrala ona, saj ji je bilo všeč že iz otroških dni, ime Evan pa je izbral njen mož (več na www.instagram.com/p/B-KDL5qHNZY/ )

Coolfotr Jani Jugovic je na Instagram storyju zapisal, da je Sia dobila ime po popularni pevki, Inaj pa kar po Janiju – ime sta z ženo Tejo zapisala v obratno smer.

Maja Ferme je na storyjih razkrila poseben pomen imena svoje hčerkice – Paris Noa. Prvi del imena je posledica zaroke v Parizu, drugi pa poroke na Japonskem – Noa namreč pomeni »iz ljubezni«. 

Taya Damjan je na storyjih povedala, da sta z Jernejem Damjanom najprej razmišljala, da bi svojo punčko poimenovala Nini, ki je finska različica imena Nina, a sta se odločila za podobno, a bolj slovensko zveneče ime – Niki, ki pomeni zmago.

Nataša Gostinčar Petre pa je razkrila, kako so imena dobili Jaka, Jerca in Zarja Jagoda. Pri imenu najmlajše članice družine sta moči združila Jaka in očka Uroš.

Te in še druge zgodbe o imenih si lahko ogledate na Instagramu UNICEF-a Slovenija: www.instagram.com/stories/highlights/17859089404791832/