UNICEF-ove varne točke v času, ko smo doma

UNICEF-ove varne točke v času, ko smo doma

Dragi otroci in mladostniki, ker so trenutno šole, mladinski in drugi centri, kot tudi večina UNICEF-ovih varnih točk zaprti, in ker je prav, da smo v času epidemije virusa doma z namenom zaščite samega sebe in drugih, ti želimo sporočiti, da še vedno obratujejo nevladne organizacije, ki delujejo preko telefona in na katere se lahko v primeru kakršne koli stiske obrneš nanje.

Želimo te spodbuditi, da o svojih stiskah spregovoriš in se pogovarjaš z odraslimi, ki jim zaupaš, kadar pa to ni mogoče, se lahko opreš na sledeče organizacije:

Tom telefon: 116 111
Deluje vsak dan od 12. do 20. ure. Kadarkoli jim lahko napišeš tudi e-pošto na tom@zpms.si ali se oglasiš v njihovi spletni klepetalnici https://www.e-tom.si/stopi-v-stik/

SOS telefon: 080 11 55
Če si žrtev kakršne koli oblike nasilja, lahko brez zadržka pokličeš na to številko, vsak delavnik od 12.00 do 16.00, 19.00 do 22.00, sobote, nedelje in prazniki od 18.00 do 22.00.

UNICEF Slovenija: 031 510 200
Če ne veš, na koga se obrniti, lahko pokličeš na to številko, ki bo do nadaljnjega UNICEF-ova "telefonska" varna točka, vsak dan od 9.00 do 17.00. Sogovornica ti bo pomagala pri nadaljnjih korakih oz. bo težavo posredovala naprej pristojnim institucijam, kadar bo to potrebno. O različnih stiskah in reševanju le-teh si lahko pogledaš tudi na https://www.varnetocke.si/kdaj-jih-poiscemo

V času, ko ostale linije niso aktivne, lahko vedno pokličeš 113 oz. v primeru poškodb 112.

Želimo ti obilico lepih trenutkov in nasmehov kljub neprijetni situaciji!