UNICEF-ove Punčke iz cunj v prazničnem vzdušju na Ljubljanskem gradu

UNICEF-ove Punčke iz cunj v prazničnem vzdušju na Ljubljanskem gradu

UNICEF-ove Punčke iz cunj bodo v prihajajočih prazničnih dneh razveseljevale obiskovalce Ljubljanskega gradu. Otvoritev razstave unikatnih punčk bo v sredo, 4. decembra ob 18. uri v Peterokotnem stolpu, obiskovalci pa jih bodo lahko posvojili vse do 30. decembra 2019 in s tem pomagali otrokom.

December je za mnoge čas družabnih večerov, veselja in praznovanja, iskrenih želja in topline v krogu najbližjih. Je tudi mesec obdarovanja, drobnih pozornosti in obenem sočutja s tistimi, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo pomoč. Zato v zadnjem času vse več posameznikov in podjetij prisega na obdarovanje, ki v sebi nosi tudi dobrodelno noto. UNICEF-ove Punčke iz cunj so prav takšno edinstveno darilo – so unikatna pisana bitja, ki jih vse leto izdelujejo prostovoljci in prostovoljke po vsej Sloveniji. Posebne so zato, ker z njimi ne razveselimo le obdarovanca, temveč s posvojitvijo punčke omogočimo zdrav začetek življenja otroku v državi v razvoju. Z donacijo v višini 20 evrov lahko UNICEF zagotovi nakup in dostavo cepiv, izobraževanje zdravstvenih delavcev in cepljenje otroka.

Punčke iz cunj so že vrsto let eden najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov, s katerim  UNICEF Slovenija zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. UNICEF-ovi podatki kažejo, da zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok, kar je nedopustno.

S tem vodilom bo UNICEF Slovenija v sredo, 4. decembra ob 18. uri, v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu odprl razstavo Punčk iz cunj. Prijetno druženje v decembrskem razpoloženju bo popestril nastop jazz in pop pevke Maruše Zmrzlak ter kitaristke Urške Raušl.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Razstava bo na ogled do 30. decembra, vsak dan od 10. do 20. ure.  

S projektom Punčka iz cunj je UNICEF Slovenija v preteklih letih rešil že več kot 19.000 otroških življenj.

Punčke iz cunj lahko kadarkoli posvojite tudi tukaj.