UNICEF-ove Punčke iz cunj bodo pričarale praznično vzdušje v Mariboru

UNICEF-ove Punčke iz cunj bodo pričarale praznično vzdušje v Mariboru

Pošta Slovenije bo v Mariboru pričarala praznično vzdušje z razstavo UNICEF-ovih Punčk iz cunj

UNICEF-ove Punčke iz cunj bodo v prihajajočih predprazničnih dneh razveseljevale prebivalce in obiskovalce Maribora. Otvoritev dobrodelne razstave pisanih punčk bo v sredo, 27. novembra, ob 11. uri, v prostorih pošte 2101 na Slomškovem trgu 10 v Mariboru, obiskovalci pa jih bodo lahko posvojili vse do 31. decembra 2019 in s tem pomagali otrokom.  

Bliža se praznični čas, ki je za mnoge čas družabnih večerov, veselja in praznovanja, iskrenih želja in topline v krogu najbližjih. Je tudi čas obdarovanja, drobnih pozornosti in obenem sočutja s tistimi, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo pomoč. Zato v zadnjem času vse več posameznikov in podjetij prisega na obdarovanje, ki v sebi nosi tudi dobrodelno noto. UNICEF-ove Punčke iz cunj so prav takšno edinstveno darilo – so unikatna pisana bitja, ki jih vse leto izdelujejo prostovoljci in prostovoljke po vsej Sloveniji. Posebne so zato, ker z njimi ne razveselimo le obdarovanca, temveč s posvojitvijo punčke omogočimo zdrav začetek življenja otroku v državi v razvoju. Z donacijo v višini 20 evrov lahko UNICEF zagotovi nakup in dostavo cepiv, izobraževanje zdravstvenih delavcev in cepljenje otroka.

S projektom Punčka iz cunj UNICEF Slovenija že vrsto let zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. UNICEF-ovi podatki kažejo, da zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok, kar je nedopustno.

UNICEF Slovenija in Pošta Slovenije bosta v partnerskem sodelovanju v prihajajočih mesecih organizirala vrsto dobrodelnih razstav Punčk iz cunj v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenije  po vsej državi. Prva razstava odpira vrata v sredo, 27. novembra ob 11. uri, v prostorih pošte 2101 na Slomškovem trgu 10 v Mariboru. Prijetno druženje bo v predprazničnem vzdušju popestril glasbeni nastop učencev OŠ Franceta Prešerna. 

Razstava bo na ogled do 31. decembra, vsak delovni dan od 8.00 do 19.00 ter sobotah od 8.00 do 12.00. 

Vabljeni, da se nam pridružite!

S projektom Punčka iz cunj je UNICEF Slovenija v preteklih letih rešil že več kot 19.000 otroških življenj.