Z vašimi dosedanjimi prispevki bomo lahko rešili življenja 5.200 podhranjenih otrok v Jemnu

Z vašimi dosedanjimi prispevki bomo lahko rešili življenja 5.200 podhranjenih otrok v Jemnu

Akcija zbiranja sredstev za pomoč podhranjenim otrokom v Jemnu se nadaljuje

Darovalci v Sloveniji rešujete življenja najranljivejših otrok v Jemnu. Z vašo dosedanjo podporo bo UNICEF lahko rešil 5.200 podhranjenih otrok. Akcija zbiranja sredstev »Premagajmo lakoto na bojni črti« se nadaljuje, saj potrebe v največji humanitarni krizi na svetu ostajajo velike. 

Peto leto grozljive vojne v Jemnu še vedno ogroža življenja najbolj ranljivih - otrok. Po dolgoletni vojni je v državi kar 80 % prebivalcev popolnoma odvisnih od humanitarne pomoči in 2,2 milijona podhranjenih otrok, ki se vsak dan borijo za preživetje in naslednji obrok. Humanitarni delavci na terenu vsak dan rešujejo življenja in s paketi pomoči blažijo stisko najranljivejših prebivalcev. Neprecenljivo pomoč omogočajo tudi prispevki darovalcev iz Slovenije, ki omogočate, da je nujna pomoč na terenu dostavljena tudi v najbolj oddaljene in težko dostopne predele ter se nadaljuje tudi, ko krizne razmere ne dosegajo več medijskih naslovnic. Šteje namreč vsako življenje. 

»Težko mi je pri srcu, ko vidim, da so razmere v Jemnu zaradi dolgotrajnosti vojne tako kritične. A kar me navdaja z upanjem je dejstvo, da lahko UNICEF reši kar 95 % otrok, ki jih pravočasno doseže,« poudarja Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija. Akcija zbiranja sredstev za pomoč podhranjenim otrokom v Jemnu se namreč nadaljuje, saj potrebe otrok in njihovih družin ostajajo velike. Stanje je alarmantno predvsem zaradi pomanjkanja hrane. V Jemnu vsakih 10 minut umre vsaj en otrok zaradi podhranjenosti in bolezni, ki jih je mogoče preprečiti. Zato je UNICEF okrepil humanitarno pomoč otrokom v Jemnu, vendar za to potrebuje podporo darovalcev. S pomočjo donacij bo zagotovil terapevtsko hrano ter delovanje posebnih centrov za pomoč podhranjenim otrokom v Jemnu.

Primer: donacija v višini 25 evrov lahko reši življenje podhranjenega otroka, saj omogoča visoko kalorično terapevtsko hrano. 3 obroki terapevtske hrane na dan v 4 do 6 tednih so dovolj, da podhranjen otrok preživi in okreva. 

Pomagajte otrokom v Jemnu do hrane, ki jo potrebujejo za preživetje. Prispevate lahko: 

 S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo OTROCI5 na 1919*;
* S poslanim SMS-om dajem privolitev UNICEF-u Slovenija, da mojo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje za namene svoje humanitarne dejavnosti, kot je opisano v pogojih na spletni strani https://starsiotroksveta.si/sms/.

 Preko spletne strani: https://starsiotroksveta.si/jemen/

 Z nakazilom na TRR:
Naziv akcije: Za otroke v Jemnu
TRR: SI56 0201 3025 9875 526
Sklic: 41113
Namen: CHAR
BIC: LJBASI2X
Prejemnik: SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF, PAVŠIČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

 Pridružite se UNICEF-ovemu programu mesečnih darovalcev Starši otrok sveta na http://starsiotroksveta.si  

Hvala v imenu otrok!

Verjamete, da si otroci v Jemnu zaslužijo boljšo prihodnost?

Pomagajte nam razširiti glas o tej »nevidni« krizi, ki na otrocih pušča grozljive posledice. Bodite glas pozabljenih otrok iz Jemna, ki doživljajo največjo humanitarno krizo sveta. Podpišite peticijo na  https://starsiotroksveta.si/jemen-peticija/ in delite poziv k peticiji na družbenih omrežjih!