Premagajmo lakoto na bojni črti v Jemnu

Premagajmo lakoto na bojni črti v Jemnu

Nova akcija UNICEF-a Slovenija za pomoč podhranjenim otrokom v Jemnu

V Jemnu se odvija največja humanitarna kriza na svetu. Zaradi podhranjenosti je ogroženih že več kot 2 milijona otrok. Razmere so izjemno zaskrbljujoče, število smrtno ogroženih otrok je alarmantno, opozarjamo v UNICEF-u Slovenija, kjer danes pričenjamo z zbiranjem sredstev za nujno pomoč podhranjenim otrokom v Jemnu. UNICEF lahko reši kar 95 odstotkov podhranjenih otrok, ki jih doseže, vendar pri tem potrebuje pomoč darovalcev.

Skoraj štiri leta trajajoča vojna v Jemnu je ustvarila katastrofalne razmere. Grozljivi spopadi, številne blokade dobave hrane, goriva in drugih življenjskih dobrin so v državi povzročili katastrofalno pomanjkanje hrane, omejen dostop do pitne vode, razpad javnih storitev in infrastrukture ter izbruh nevarnih bolezni, kot so akutna driska, kolera, ošpice in davica. Poleg tega so pogoste tarče napadov tudi številne bolnišnice, šole in druga civilna infrastruktura, v državi se spopadajo tudi s hudim pomanjkanjem zdravstvene oskrbe in zdravil. Več kot 80 % prebivalcev je danes odvisnih od humanitarne pomoči, med njimi več kot 11 milijonov otrok. 

Stanje je alarmantno predvsem zaradi pomanjkanja hrane. V Jemnu vsakih 10 minut umre vsaj en otrok zaradi podhranjenosti in bolezni, ki jih je mogoče preprečiti. Več kot 2 milijona otrok je trenutno podhranjenih. Življenja mnogih visijo na nitki. Brez močno okrepljene humanitarne pomoči bi se lahko v naslednjih mesecih s hudo podhranjenostjo borilo še dodatnih 90.000 otrok. Zato bo UNICEF še okrepil humanitarno pomoč otrokom v Jemnu, vendar za to potrebuje podporo darovalcev. 

UNICEF lahko reši 95 odstotkov otrok, ki jih doseže

Morda se mnogim ob pogledu na nemočne podhranjene otroke zdijo razmere brezupne, vendar UNICEF poudarja, da jim je mogoče hitro in učinkovito pomagati. Visoko kalorična terapevtska hrana je posebej prilagojena potrebam najbolj podhranjenih otrok in jim pomaga, da si vidno opomorejo že v nekaj tednih. S podporo darovalcev UNICEF zagotavlja kar 80 odstotkov vse terapevtske hrane za podhranjene otroke po vsem svetu, s čimer vsako leto reši milijone otroških življenj. 

UNICEF bo v letošnjem letu še okrepil humanitarno pomoč v Jemnu. S pomočjo donacij želi zagotoviti terapevtsko hrano ter delovanje posebnih centrov za pomoč podhranjenim otrokom v Jemnu. Samo v lanskem letu je s podporo darovalcev zagotovil zdravljenje za 345.000 podhranjenih otrok! 

Pomagajte otrokom v Jemnu do hrane, ki jo potrebujejo za preživetje. Prispevate lahko: 

 S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo OTROCI5 na 1919*;
* S poslanim SMS-om soglašate, da lahko UNICEF vašo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje z namenom predstavitve zbiranja sredstev za pomoč otrokom ter informiranja o svojem delu.

 Preko spletne strani: https://starsiotroksveta.si/jemen/

 Z nakazilom na TRR:
Naziv akcije: Za otroke v Jemnu
TRR: SI56 0201 3025 9875 526
Sklic: 41112
Namen: CHAR
BIC: LJBASI2X
Prejemnik: SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF, PAVŠIČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

 Pridružite se UNICEF-ovemu programu mesečnih darovalcev Starši otrok sveta na http://starsiotroksveta.si  


Hvala v imenu otrok!