Teden v znamenju Punčk iz cunj

Teden v znamenju Punčk iz cunj

Otvoritev razstav Punčk iz cunj v Državnem zboru in na Ljubljanskem gradu

Prihodnji teden bo potekal v znamenju pisanih Punčk iz cunj, s katerimi UNICEF Slovenija že vrsto let zbira sredstva za cepljenje otrok v državah v razvoju. Otvoritev dobrodelnih razstav pisanih punčk bo v torek v Državnem zboru in v četrtek na Ljubljanskem gradu. Punčka iz cunj je lahko tudi posebno praznično darilo z dobrodelno noto.

UNICEF-ove Punčke iz cunj so že vrsto let eden najbolj priljubljenih in uspešnih dobrodelnih projektov v Sloveniji. Unikatne, ročno izdelane Punčke iz cunj že 16. leto dokazujejo, da lahko prav vsak izmed nas naredi nekaj dobrega. S tem vodilom nastajajo edinstvene male mojstrovine, ki jih predano ustvarjajo prostovoljke in prostovoljci iz vse Slovenije. Z donacijo 20 evrov lahko posamezniki posvojijo Punčko iz cunj, s čimer omogočijo cepljenje otroka proti šestim nevarnim boleznim (ošpice, davica, oslovski kašelj, otroška paraliza, tetanus in tuberkuloza). Te bolezni v državah v razvoju marsikdaj pomenijo razliko med življenjem in smrtjo, zato je cepljenje izjemno pomembno. S podporo dobrosrčnih ljudi je tako UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje več kot 18.500 otrok. 

December je za mnoge čas družabnih večerov, veselja in praznovanja, iskrenih želja in topline v krogu najbližjih. Je tudi mesec obdarovanja, drobnih pozornosti in obenem sočutja s tistimi, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo pomoč. S tem vodilom bo UNICEF Slovenija v tem tednu otvoril dve razstavi Punčk iz cunj in sicer v državnem zboru in na Ljubljanskem gradu, ki bosta odlična priložnost za obdarovanje z dobrodelno noto. UNICEF-ove Punčke iz cunj so prav takšno edinstveno darilo, saj z njimi ne razveselimo le najbližjih, temveč omogočimo zdrav začetek življenja otrokom v državah v razvoju. 

V torek, 4. decembra ob 13.30 uri, bo vrata odprla razstava pisanih punčk v Državnem zboru. Na otvoritvi razstave v preddverju velike dvorane Državnega zbora bosta k nakupu ročno izdelanih punčk pozvala predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan in izvršni direktor UNICEF-a Slovenija Tomaž Bergoč. Dogodek bosta povezovala Junior ambasadorja UNICEF-a Slovenija ob spremljavi obetavnih mladih glasbenikov: Lane Petrovič, pevke, pianistke in kantavtorice, in  pianista Roka Zalokarja. Razstava bo na ogled vse do 8. decembra, vsak dan od 10. do 15. ure (v soboto, 8. decembra do 12. ure). 

V četrtek, 6. decembra ob 18. uri, bo v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu potekala otvoritev razstave Punčk iz cunj. Prijetno druženje v decembrskem vzdušju bo popestril nastop dua Spopad harmonik, v katerem Miha Debevec in Dejan Kušer z združitvijo dveh vrst harmonik dokazujeta, da so postale glasbene možnosti tako rekoč neomejene. Razstava bo na ogled vse do 30. decembra 2018, vsak dan od 10. do 20. ure (tudi med vikendom in prazniki). 

 

Punčke iz cunj lahko vse dni v letu posvojite tudi na spletni povezavi