Osem novih Junior ambasadorjev in ena nova Ambasadorka mladih

Osem novih Junior ambasadorjev in ena nova Ambasadorka mladih

Ekipi Junior ambasadorjev – mladih zagovornikov otrokovih pravic, ki delujejo pod okriljem UNICEF-a Slovenija – se je pridružilo osem novih obrazov. Skupaj jih v Sloveniji deluje že 27. Imenovali smo tudi novo Ambasadorko mladih.

Junior ambasador UNICEF-a je projekt, namenjen otrokom in mladim, ki si želijo s svojimi idejami in aktivnostmi spreminjati svet na bolje. Sovrstnike in javnost ozaveščajo o pravicah in odgovornostih otrok ter zbirajo sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju.

Danes se je Junior ambasadorjem, ki so se v preteklih letih izkazali kot izjemno ustvarjalni in inovativni, pridružilo osem novih aktivnih mladih, ki bodo ustvarjali svet po meri otrok. Naziv Junior ambasador UNICEF-a so pridobili Izabela Lara Gracer, Julija Osojnik, Aida Ališić, Žana Primc, Zala Vučak, Popal Zai, Aleks Novkovič in Pia Soklič.

Zala Vipotnik pa je bila imenovana za Ambasadorko mladih. Ta častna funkcija pomeni priznanje mladim posameznikom, starejšim od 18 let, za izjemne dosežke na področju zagovorništva otrokovih pravic, ki ga podeljuje UNICEF Slovenija.