Razstava Punčk iz cunj z dnevniki v Knjigarni Konzorcij

Razstava Punčk iz cunj z dnevniki v Knjigarni Konzorcij

Danes je v Knjigarni Konzorcij v Ljubljani vrata odprla razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj z dnevniki, ki so jih izdelali otroci v vrtcih in šolah po vsej Sloveniji. Razstava bo na ogled vse do 16. junija, v tem času pa bodo obiskovalci lahko posvojili punčke in prispevali za cepljenje otrok proti nevarnim otroškim boleznim v državah v razvoju.

Danes so v prvem nadstropju MKT Knjigarne Konzorcij na Slovenski cesti 29 v Ljubljani odprli razstavo UNICEF-ovih Punčk iz cunj z dnevniki. To so punčke, ki jih v začetku šolskega leta sešijejo otroci skupaj z vzgojiteljicami in učiteljicami v vrtcih ter šolah po Sloveniji. Punčka nato celo leto kroži po domovih otrok, ki  pišejo in redno ustvarjajo dnevnik punčke. Razstavljeni dnevniki so polni srčnih doživetij s punčkami, otroških risbic in fotografij, ki pričajo o nepozabnih trenutkih najmlajših in veselju do punčk iz cunj. 

Razstavljeni dnevniki so polni srčnih doživetij s punčkami.....

Današnja otvoritev je bila seveda otroško obarvana. Malčki iz Vrtca Galjevica so skozi pravljično potovanje spoznali pisani svet Punčk iz cunj, nato pa iz papirja izdelali punčke ter jih povezali v krog prijateljstva. 

Ob zaključku razstave bodo dnevniki vrnjeni nazaj v vrtce in šole, punčke pa bodo v prvem nadstropju Knjigarne Konzorcij na voljo za posvojitev vse do 16. junija, kar pomeni, da jih bodo obiskovalci v zameno za donacijo 20 evrov lahko odnesli domov in obdržali ali jih komu podarili. S projektom Punčka iz cunj UNICEF Slovenija zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. Doslej je s projektom rešil že več kot 18.500 otroških življenj.

 

Več na http://bit.ly/punckaizcunj