Razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj v Mestni hiši

Razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj v Mestni hiši

Od 25. aprila do 9. maja vabljeni na razstavo Punčk iz cunj, ki rešujejo življenja otrok.

Unikatne, ročno izdelane UNICEF-ove Punčke iz cunj že 16. leto dokazujejo, da lahko prav vsak izmed nas naredi nekaj dobrega. S tem vodilom nastajajo edinstvene punčke, ki jih predano ustvarjajo prostovoljci iz vse Slovenije, pa tudi najmlajši v šolah in vrtcih. Vsi, ki ste dobrodelni po srcu, lahko posvojite punčko in z donacijo 20 evrov omogočite cepljenje otroka proti šestim nevarnim boleznim (ošpice, davica, oslovski kašelj, otroška paraliza, tetanus in tuberkuloza), kar v državi v razvoju marsikdaj pomeni razliko med življenjem in smrtjo. S podporo dobrosrčnih ljudi je UNICEF Slovenija doslej rešil življenja že več kot 18.500 otrok.

Pisane punčke iz cunj so prave male mojstrovine, zato ne zamudite razstave v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani, ki bo na ogled od 25. aprila pa vse do 9. maja. Posebej za to priložnost so punčke ustvarjali tudi mladi slovenski modni oblikovalci.

Vabljeni tudi na odprtje razstave, 25. aprila ob 17:30, kjer nas bodo ob prijetni glasbi Nuše Derenda razveseljevali ustvarjalci punčk in njihove mojstrovine.

Punčke iz cunj lahko skozi vse leto posvojite tudi prek spleta!

 


Razstavo je omogočila Mestna občina Ljubljana.