UNICEF-ova ničelna toleranca do zlorab in nadlegovanja

Izkoreninjenje spolnega izkoriščanja in zlorab ter nadlegovanja na delovnem mestu

Sporočilo UNICEF-ove izvršne direktorice Henriette Fore zaposlenim v organizaciji po vsem svetu


Dragi sodelavci,

zadnji teden je ponudil priložnost za odkrito razpravo o tem, kako ponotranjamo ključne vrednote, kot so skrb, spoštovanje, enakost in zaupanje – vrednote, ki jih zagovarja UNICEF. Te prevevajo naše delo v podporo otrokom po vsem svetu.

Zahvaljujem se vsem, ki ste nam sporočili svoje skrbi in ideje v zvezi z nadlegovanjem na delovnem mestu. Vedite, da so bile vaše besede slišane in da bomo odprti zanje tudi v prihodnje, ko bomo okrepili ukrepe za preprečevanje in prijavo tovrstnih dejanj. 

UNICEF ima ničelno toleranco do spolnega izkoriščanja, zlorab in nadlegovanj vseh vrst – vključno z zlorabo moči in položaja. Vsepovsod.  

V naši kulturi in procesih so se pojavile tudi napake, ki jih želimo v prihodnje preprečiti. Združuje nas želja po spremembah in ustvarjanju kulture, kjer ni prostora za nadlegovanje. Ne smemo pozabiti, da so tisti, ki trpijo zaradi nadlegovanja in zlorab, žrtve tako zaradi dejanj storilcev, kot tistih, ki takšna dejanja omogočajo. In zaradi tistih, ki ne ukrepajo, ne nudijo podpore ali želijo utišati žvižgače.

Želim si novega obdobja za UNICEF. Želim, da se vsaka oseba, ki dela v tej čudoviti organizaciji – ali z njo sodeluje – počuti varno na delovnem mestu, v pisarnah ali na terenu. Vsi se moramo zavedati pomembnih besed: »Ne pri nas.«

Če opazite ali izkusite kakršnokoli nadlegovanje ali spolno zlorabo oz. izkoriščanje otrok ali žensk, boste imeli orodja in moč, da dejanja prijavite – brez sramu ali strahu pred posledicami. Zavezana sem k ustvarjanju organizacijske kulture zaupanja in varnosti, kjer bo vsak zaposleni opolnomočen, da spregovori. Zagotavljam vam, da bomo vse prijave obravnavali v najkrajšem možnem času. Vsakogar, ki bo spregovoril, bomo obveščali o postopku in mu v času preiskave zagotovili zaščito. Za vse, ki bodo delovali v nasprotju z UNICEF-ovimi vrednotami, bodo sledile posledice, vključno s prekinitvami sodelovanja. 

Številni ukrepi so že bili udejanjeni in so usmerjeni v preprečevanje, prijavo in odziv na vse oblike nadlegovanja na delovnem mestu (vključno z zlorabo moči) ter preprečevanje, prijavo in odziv na spolno izkoriščanje in zlorabe otrok ter žensk. Odločno ukrepanje na področju zlorab je tudi bistvo UNICEF-ovega poslanstva.

Izboljšujemo procese preverjanja ozadja za nove zaposlitve – vključno s profesionalnim ozadjem in preverjanjem morebitnih kaznivih dejanj. Poleg tega se v okviru Združenih narodov vzpostavlja specializirana skupina, katere del bo tudi UNICEF, in bo preverjala reference zaposlenih.

Pri pregledu naših praks na področju preprečevanja nadlegovanja na delovnem mestu ter spolnih zlorab in izkoriščanj otrok smo se povezali z neodvisnimi zunanjimi svetovalci. Njihove ugotovitve bomo javno predstavili. Prav tako vzpostavljamo zunanja in notranja delovna telesa, ki bodo v naslednjih tednih in mesecih pomagala oblikovati in izboljšati naše pravilnike in postopke.

V tem tednu bomo lansirali številne ukrepe, ki bodo namenjeni vsem vam, da boste lahko prek njih prijavili kršitve in bili deležni etične, pravne in zdravniške podpore, kot tudi svetovanja. Ukrepi vključujejo novo spletno stran, ki bo imela novost – gumb, s katerim bo mogoče prek enega klika obvestiti vodilne o problemu na delovnem mestu. Že uveljavljenemu e-naslovu za prijavo kršitev - integrity1@unicef.org – bo dodana telefonska številka, ki bo nudila pomoč.

Razširili bomo usposabljanje s področja preprečevanja nadlegovanja, ki bo obvezno za vse zaposlene.

Spletna orodja in odprta komunikacija bodo omogočili vsakemu, da izrazi svoje mnenje in do konca letošnjega leta prispeva k oblikovanju UNICEF-ove globalne politike proti nadlegovanju. 

Obenem želimo spomniti vse UNICEF-ove zaposlene, da je sodelovanje v kakršnih koli komercialnih ali drugih spolnih storitvah, ki temeljijo na pogojevanju, ter posedovanje kakršnihkoli pornografskih materialov, strogo prepovedano in bo ustrezno sankcionirano.

Brez dvoma so nas nekatera pretekla dejanja razočarala. Toda danes imamo priložnost, da oblikujemo organizacijsko kulturo, ki temelji na odprtosti, spoštovanju in vključevanju – tako za nas, kot tudi za prihodnje generacije zaposlenih, ki bodo še naprej s ponosom uresničevale UNICEF-ovo poslanstvo.

UNICEF je izjemna organizacija s plemenitim poslanstvom. V tem kratkem času, odkar sem postala UNICEF-ova izvršna direktorica, sem bila priča številnim trenutkom, ki nas lahko vse navdajajo s ponosom. Z vašo pomočjo in vašim glasom lahko vse to še izboljšamo.

S spoštovanjem,

Henrietta H. Fore